Bejelentés Párizsban az Aranylabdáról, és a Puskás-díjról

Pócza Máté (FFT)

2011. december 5., hétfő 11:00, frissítve: kedd 00:00

Aranylabda, Az év edzője-díj, FIFA Puskás-díj: a mai napon háromfősre szűkül a mezőny. Íme, a mi végeredményünk.

Perceken belül bejelentik az Aranylabda, Az év edzője-díj, és a FIFA Puskás-díj jelöltjeinek szűkített listáját. Utóbbi váltja ki talán a legnagyobb vitákat, hisz egy szép gól megítélése mindig szubjektív.

A New York Times a bővített tízfős mezőnybe bejutó amerikai labdarúgónő Heather O'Reilly mellett kampányol, aki a válogatott Kolumbia elleni mérkőzésen rúgott hatalmas gólt. A Manchester United-szimpatizánsok mindenkit arra buzdítanak, hogy szavazzanak kedvencük, Wayne Rooney találatára. Az AC Milan szurkolói szerint Rooney gólja sehol sincs Zlatan Ibrahimovicéhoz képest.

Indítottunk mi is egy szavazást, melynek a végeredménye a következő:

1. Lionel Messi 48 %

2. Wayne Rooney 15 %

3. Sztankovics 13 %

4. Neymar 9 %

5. Giovanni dos Santos 5 %

6. Zlatan Ibrahimovic 4 %

7. Heather O’Reilly 3 %

8. Julio Gómez 2 %

9. Bejnamin De Ceulear 1 %

10. Lisandro López 0 %

A France Footbal internetes közvélemény-kutatása szerint, ha az internetezőkön múlna, az idei Aranylabda Neymarhoz kerülne (35,03 %), a második Lionel Messi (19,48 %), míg a harmadik Cristiano Ronaldo lenne (16,28 %).

A FIFA Aranylabda-gáláját január 9-én rendezik a FIFA zürichi kongresszusi központjában, az eseményt világszerte közvetítik a televíziók, Magyarországon a Duna televízión lesz látható. A gálán a hagyományoknak megfelelően ott lesznek a Magyar Labdarúgó Szövetség  és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia képviselői, valamint Sepp Blatter FIFA-elnöktől személyes meghívást kapott Orbán Viktor miniszterelnök.

A szerkesztő ajánlja