Benczés: Várakozáson felül teljesítettünk

FFT

2011. december 10., szombat 07:19, frissítve: hétfő 11:32

Újoncként zárja az 5. helyen 2011-et a DVTK. A diósgyőriek hivatalos honlapja évértékelő interjúban kérdezte a csapat edzőjét, Benczés Miklóst.

Véget ért a DVTK számára 2011. Most már bevallhatja őszintén, mire számított az NB I rajtja előtt nyáron?


Arra számítottam, hogy biztosan benn tudunk maradni az első osztályban. Nem volt nagy játékosmozgás az NB II-ből való feljutás után, ennek ellenére látni lehetett, hogy van annyi a csapatban, hogy ne legyenek kiesési gondjaink. Nem volt véletlen tavasszal a tizennégy mérkőzésből álló veretlenségi sorozatunk, felfelé lógtunk ki a másodosztályból. Erre alapoztam, hogy nem lesznek gondjaink, viszont az ötödik helyezés - ha az őszi szezont, az első tizenöt mérkőzést nézzük: harmadik helyezés - várakozáson felüli, nemcsak számunkra, hanem a közönségünk, a szakma és a tágabb értelemben vett közvélemény számára is. Ha nem okozunk ilyen meglepetést, akkor nincs ez a felfokozott médiaérdeklődés sem, amely nemcsak a csapatnak, hanem a közönségünknek is szólt, akik többször is megtöltötték a stadiont.

Milyen összetevői voltak a sikernek?


Mindenekelőtt rendelkezésre állt egy stabil csapat, amely már a másodosztályban kialakult. Nem sok játékost kellett beépíteni, viszont akik érkeztek, azok gyorsan beilleszkedtek. Megvolt a megfelelő motiváció - az NB I. újdonsága - a feljutás után és mögöttünk állt a közönség. Jól sikerült a bemutatkozás, majd a sikerrel megvívott meccsek további hitet és erőt adtak a csapatnak. Azt sem szabad elfelejteni, a tulajdonosi körnek köszönhetően stabil az anyagi háttér és szemmel láthatóan fejlődik a klub, elég csak az épülő edzőpályákra gondolni, ami nemcsak az első csapatnak, hanem az utánpótlás számára is nagyon fontos.

Ha évek múltán visszatekint erre az őszre, melyik mérkőzés fog az eszébe jutni?


A legfontosabb a Zalaegerszeg elleni győzelmünk volt, hiszen akkor szembesültünk az első osztállyal. Nagyon magabiztos játékkal sikerült őket megverni, és ez a győzelem mintegy megalapozta az őszt.

Melyik volt számodra a legemlékezetesebb mérkőzés?


Hiába gondolkodom, nem tudok egyet mondani, ebből is látszik, tényleg mindegyik mérkőzés egyformán fontos. Talán az első idegenbeli bajnoki győzelmet lehet megemlíteni, amit mindenki nagyon várt. Ráadásul a Vasas ellen a mérkőzés túlnyomó részében jól is játszottunk, a góljainkon kívül több helyzetet is kialakítottunk, ellenfelünk fölé nőttünk. Igaz szoros lett a vége, de talán a drámai befejezés miatt lett még szebb a siker.

Ki volt az a játékos, aki az ősz során értékelése szerint folyamatosan jó teljesítményt nyújtott?

Francisco Gallardo gyorsan beilleszkedett, akinek sajnáltam a kiválását, mert sérülésekor volt a legjobb formában, már nemcsak a mezőnyben nyújtott jó teljesítményt, hanem gólokat is szerzett. Luque klasszis, aki játékával meghatározta a csapat teljesítményét. Igor Gal, Mohamadou Abdouraman is ez a kategória, akik folyamatosan jó teljesítményt nyújtottak. Ne feledkezzünk meg Budovinszky Krisztiánról sem, aki védő létére több gólt is rúgott, kritikaként viszont elmondhatom, hogy védőteljesítménye inkább csak a hazai pályán volt dicséretes, összességében viszont őt is ki lehet emelni, miként a fiatalok közül Vadászt Viktort is.

Mi szükséges ahhoz, hogy a DVTK előrébb lépjen tavasszal?

Az a véleményem, ha csak tartani akarjuk az ötödik poziciót, akkor is meg kell erősíteni a csapatot, hiszen látható, hogy egy-egy játékos kiválásával nem tudjuk ugyanazt a teljesítményt nyújtani, mint velük. Tehát szükség van az erősítésre, - nem is beszélve arról, hogy minden bizonnyal a vetélytársak is erősíteni fognak - de ez nem jelenti azt, hogy nagy népvándorlás várható, ami egyébként sem jellemző a klubunkra az új érában.

Forrás: dvtk.eu

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.