Benítez lehet Villas-Boas utódja

FFT

2012. február 22., szerda 07:46, frissítve: kedd 15:39

André Villas-Boas biztos benne, hogy a keddi eredmények után, Roman Abramovicshoz közelálló források tesznek róla, hogy nőjön a jövőjével kapcsolatos spekulációk száma. A tulajdonos már gondolkodik a váltáson, rövidtávú megoldás lehet Rafa Benítez, a Liverpool és az Inter korábbi vezetőedzője.

A keddi nápolyi fiaskó után Villas-Boas már nem volt annyira magabiztos, annak ellenére, hogy Abramovics teljes támogatását élvezi, nem akar azon gondolkozni, hogy a visszavágón még a kispadon ül-e, vagy sem.

Elmondta, hogy a Napoli a védelmük hibáit kamatoztatta és azt is, hogy beszélt Frank Lamparddal és Ashley Cole-lal meglepő húzásáról (azaz, hogy mindkettejük kimarad a kezdőből) még a kezdőrúgás előtt. Utóbbit a televíziós szakértőként dolgozó Jamie Redknapp „karrieröngyilkosságnak” nevezte.

„A végén Ashley megkapta a lehetőséget, hogy José Bosingwa sérülése miatt pályára lépjen, és Lampard is később. Természetes, hogy el vannak keseredve, de döntés született, amit el kellett fogadniuk és túl kellett tenniük magukat rajta” – mondta Villas-Boas.

A portugál tréner jövője egyelőre még felszín alatti téma a Stamford Bridge-en, de ne higgyük, hogy Abramovics nem veszi számba lehetőségeit. Ha úgy dönt, hogy menedzsert vált, a legesélyesebb Rafa Benítez lehet a posztra. Rendelkezik angliai tapasztalatokkal, csapat nélküli és a legjobbat tudja kihozni Fernando Torresből.

Persze nem csak Benítez az egyetlen jelölt, aki szóba jöhet. Abramivocs kikötései az új edzővel kapcsolatban: beszéljen folyékonyan angolul és kész legyen egy rövidtávú kinevezésre, amely során eléri a kitűzött célokat.

Egyelőre azonban még Villas-Boas a menedzser, a kérdés csak az, megkapja-e az esélyt, hogy a visszavágón jóvátegyen mindent, vagy már lejárt az ideje.

 

fotó: static.sport.it

Forrás: The Telegraph

A szerkesztő ajánlja