Blatter: Profi bírókat és gólkamerát

FFT

2011. december 6., kedd 06:43

A FIFA elnöke, Sepp Blatter profi bírókat szeretne látni, negatív példaként a német játékvezetőket hozta fel, és kitért a 2014-ben bevezetésre kerülő új góltechnológiára is.

Blatter kihangsúlyozta, profi játékvezetőkre van szükség, mivel a vb-n már csak profi háttérrel lehet bíráskodni. A megjegyzés leginkább Németországot érinti, no, és persze kinek inge, vegye magára.

„Az olaszok, a franciák és az angolok jól csinálják. Nem lehet, hogy egy játékvezetőnek egy nappal a mérkőzés után vissza kelljen ülnie az íróasztalához” – kezdte a svájci vezető.

„Mi, a FIFA kizárólag profi játékvezetőket fogunk kivinni a 2014-es világbajnokságra” – jelentette ki az elnök.

„Óriási a nyomás a bírókon. Miért? Mert szövetségek vannak, mint Németországban, ahol a játékvezetők nem profik. Ha ejtesz két-három hibát, többet nemigen vezetsz meccset. – majd így folytatta - Mérkőzésenként kapsz fizetést. Ez egzisztenciális félelmet okoz. Olyan problémák ezek Németországban, amit át kell alakítani.”

A bírókérdés mellett beszélt a következő vb egyik legnagyobb újításáról is, a góltechnológiáról. „Olyan technológiánk lesz, mellyel megakadályozzuk, hogy fantom gólok születhessenek” – mondta Blatter, részleteket azonban nem árult el.

A futball szabályalkotó testülete (IFAB) a következő – 2012. márciusi – ülésén dönt a gólkamera bevezetéséről.

Forrás: sport1.de

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.