Bogdánék meglepték a Liverpoolt

FFT

2012. január 21., szombat 20:27

A magyar kapus győztes csapat tagja volt, a Bolton meglepetésre 3–1-re legyőzte a Liverpoolt az angol bajnokság 22. fordulójának szombati meccsén.

Már a meccs előtt valószínűnek tűnt, hogy a Liverpool nem számíthat könnyű percekre a kiesés ellen menekülő Bolton otthonában, ennek ellenére feltétlenül vendég győzelmet sejtetett, hogy a két csapat legutóbbi tíz meccsét egyaránt a „vörösök” nyerték.

Jobban nem is kezdődhetett volna a meccs Bogdánék számára, ugyanis csupán négy perce volt játékban a labda, amikor a Liverpool máris megkapta az este első mélyütését: Mark Davis előtt hirtelen megnyílt a védelem, a játékos lendületesen betört a tizenhatoson belülre, majd estében ellőtte a labdát Pepe Reina mellett.

Nem sokkal később másodszor is megadta magát a liverpooli védelem, az újabb gólt Nigel Reo-Coker jegyezte a 29. percben, amivel már két gól volt a csapatok közötti különbség. A szünetben az táplálhatta a reményt a Liverpool szurkolóiban, hogy a 37. percben Craig Bellamy egy hibátlan pörgetés után bevette a Bolton kapuját, Bogdánnak nem volt esélye a hárításra.

A folytatásban azonban hiába próbálkoztak a vendégek, a Bolton nemhogy megőrizte vezetését, de az 50. percben Grétar Rafn Steinsson révén tovább növelte előnyét. Az eredmény ezután már nem változott, Bogdán végig magabiztosan őrizte a Bolton kapuját, csapata pedig megérdemelten tartotta otthon a három pontot, ráadásul az utolsó percekben még fölényesebbé is tehette volna győzelmét.

Bolton–Liverpool 3–1 (2–1)
Gólszerzők: M. Davis (4.), Reo-Coker (29.), Steinsson (50.) ill. Bellamy (37.)

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann

Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Habony Árpád inkább szak, mint ember, de a munkájához ért. Interjú.

Vég Márton

Titkos budapesti albérletek menekülteknek

Azt is eltitkolta a kormány, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.