Bombaigazolással készül a Barcelona - nevek

FFT

2012. április 14., szombat 13:00, frissítve: csütörtök 18:15

A katalán El Mundo Deportivo szerint a Barcelonánál már a nyarat készítik elő, és ennek keretében egy nagy igazolás várható. A sportlap a neveket is nyilvánosságra hozta, és tényleg nem túloztak: ha közülük érkezik valaki, az tényleg bombaigazolás lesz.

A hírek szerint a klubvezetés ötvenmillió eurót különített el a nyári nagy igazolásra, a listán négy név szerepel:

1. Javier Martínez
Az Athletic Bilbao válogatott középpályása évek óta meghatározó játékosa a baszk csapatnak, és a Barcelona mellett a Real Madrid is kiszemelte magának. A katalánok Busquets helyettesét látják benne, a Bilbao azonban megkéri az árát, és jelen állás szerint negyvenmillió alatt nem hajlandó tárgyalni.

 

 

---- oldal ----

2. Gareth Bale
A villámgyors védő Eric Abidal örökébe lépne Barcelonában, a probléma, hogy a Tottenham könnyen aligha válna meg tőle. Ára 35 millió euró körül mozog, de a Barcelonának azzal is számolnia kell, hogy több nagy csapat is szeretné szerződtetni. Érkezése még inkább kiszámíthatatlanná tenné a csapat játékát, Bale ugyanis nem csak védekezésben képes kifogástalan teljesítményre, de sorozatos felfutásai révén amolyan harmadik csatárként is alkalmazható.

 

 

---- oldal ----
3. Robin van Persie
Talán a legnagyobb név a tarsolyban. A Barcelona helyzetét könnyítheti, hogy a holland egykori csapattársa, Cesc Fabregas már a klub játékosa, valamint vélhetően Van Persie is unja, hogy évek óta nem tud trófeát nyerni az Arsenalban. Emiatt új célok után nézhet, és hol találhatná meg jobban számításait, mint Barcelonában?

 

 

---- oldal ----
4. Iker Muniain
Az ifjú középpályás játéka nagyon tetszik a Barcelona vezetőségének, persze nem véletlenül. Igazi vezéregyéniség a Bilbao remek nemzetközi menetelésében, apró termete és a legnagyobbakat idéző ügyessége miatt nagyon nehéz tőle elvenni a labdát. Játékfelfogása szinte tökéletesen passzol a Barcelona-filozófiához, ha jelenleg nem a Bilbao játékosa lenne, azt is mondhatnánk, egymásnak teremtette őket a sors.

 

Forrás: El Mundo Deportivo

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.