Botrány: Urbán Flórián lefejelt egy rendőrt - sajtóhír

FFT

2012. augusztus 21., kedd 18:15, frissítve: kedd 18:29

A hvg.hu értesülései szerint Urbán Flórián rátámadt a csendháborítás miatt intézkedő rendőrök egyikére az egyik újpesti kocsmában. A rendőrt lefejelő korábbi újpesti labdarúgót előállították.

hvg.hu értesülései szerint az eset vasárnap történt, és az indulatok azt követően szabadultak el, hogy a negyedik kerületi kocsma megengedettnél további nyitva tartása miatt a rendőrök intézkedni kezdtek.

A tulajdonosnő egy labdarúgó-mérkőzéssel, az egyik labdarúgócsapat győzelmével indokolta, hogy tovább tartott nyitva, de rendőri felszólításra azonnal hazaküldte a vendégeket. Egy férfi, a hvg.hu értesülései szerint Urbán Flórián azonban ottmaradt, s kiabálni kezdett a rendőrökkel.

Mikor az egyenruhások felszólították, rájuk támadt: megpróbálta megütni egyiküket, majd – mikor emiatt elő akarták állítani – lefejelte az egyik rendőrt. Urbán Flóriánt végül megbilincselve előállították. A lefejelt rendőr könnyű sérülést szenvedett.

Az esetről – az előállított nevét nem, csak életkorát (44 éves, Urbán is ennyi) említve – az Országos Rendőr-főkapitányság hivatalos honlapja, a police.hu is beszámol, hozzátéve: a férfi ellen a további eljárást hivatalos személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja le.

További részletekért lapozzon!

---- Oldal címe ----

Az Index idéz egy újpesti szurkolói fórumot, amely a következőképpen számol be az esetről: „A vasárnap lejátszott és újpesti győzelemmel végződött Újpest–Ferencváros mérkőzés után újpesti szurkolók egy csoportja Urbán Flórián saját kocsmájában iszogatott. A kocsmába nagy erőkkel érkeztek ki a rendőrök, akik sorra járták a IV. kerületi bárokat, ahol folyamatosan vegzálták a győzelmet ünneplő szurkolókat. Igazoltatni kezdték a bent tartózkodókat, alpári hangnemben gyaláztak mindenkit, és agresszívan viselkedtek a vendégekkel szemben. Urbán Flórián feleségét is inzultálták, ekkor érkezett a helyszínre Urbán, és egyből kérdőre vonta a feleségét inzultáló rendőrt. Ebben a pillanatban legalább hat rendőr a földre teperte, néhányszor megütötték, majd bevitték a IV. kerületi kapitányságra. A fogdán – más, szintén a meccs kapcsán előállított Újpest-szurkolók elmondása szerint – ugyancsak többször megütötték, jelenleg még mindig őrizetben van; egyelőre nem világos, mivel vádolják az újpestiek legendás játékosát."

Urbán Flóriánnak nem ez az első balhéja: emlékezetes, amikor 1995-ben Mészöly Kálmán szövetségi kapitány hazaküldte a válogatott edzőtáborából, mert iszákosan jelent meg, 2006-ban pedig azért menesztette szakkommentátori állásából az RTL Klub, mert részt vett a tévészékház ostromában.

Urbán legutóbb a Vasas edzőjeként dolgozott.

(hvg.hu; nso.hu; index.hu; police.hu)

Forrás: hvg.hu; police.hu; nso.hu; index.hu

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.