Cech nem hagyja abba a káromkodást + Videó

FFT

2012. július 17., kedd 08:15, frissítve: kedd 21:06

John Terry és Anton Ferdinand rasszista-botránya felszínre hozta azt a problémát is, hogy bizony meccs közben sok csúnyaság elhangzik a focisták szájából.

Egyesek konkrétan azt vetik fel, hogy a focistáknak nem szabadna káromkodniuk annyit, mert milliók számára jelentenek példaképet.

Petr Cech, Terry klubbeli csapattársa szerint a focitól elválaszthatatlan a káromkodás.

- Semmi nem fog változni - mondta a Chelsea 30 éves kapusa. - Ha a játékosokat bemikrofonoznánk, néhányan nagyon meglepődnének, mik hangzanak el a futballpályán. A futballban ez mindig benne volt, és ezen nem lehet változtatni. Meccs közben egy csomó adrenalin dolgozik az emberben, sok öröm és frusztráció éri a focistát, vagyis a káromkodást nem lehet távolt tartani a sporttól.

Mészöly Kálmán is elhíresült káromkodásáról. A következő oldalon videón megnézheti és meghallgathatja, milyen csúnya szavakat mondott az egykori szövetségi kapitány a nagy nyilvánosság előtt!

---- Mészöly ----

1981-ben Magyarországon is fellángolt a vita a káromkodásról. A magyar válogatott szövetségi kapitányáról, Mészöly Kálmánról készült egy riportfilm a Norvégia elleni vb-selejtezőn a Népstadionban (4-1), és hát a hallottak bizony kiverték a biztosítékot a képmutató közvélemény előtt. Mészöly persze valóban nem irodalmi stílusban kommentálta a meccs eseményeit, de feszült helyzetben (egy futballmeccs mindenképpen ilyen) ki az, aki nem ejt ki a száján csúnya szavakat?

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.