Cristiano Ronaldo: Az ötödik körben jöttem volna!

FFT

2012. június 28., csütörtök 08:05

A portugálok csapatkapitánya lett volna csapata utolsó büntetőlövője a spanyolok elleni elődöntőben, de végül nem állhatott a labda mögé.

Az Európa-bajnokság első elődöntőjében gólnélküli döntetlen született a címvédő spanyol és a portugál válogatott között. Spanyolország végül tizenegyesekkel, 4–2-es összesítéssel jutott a kijevi döntőbe, miután Joao Moutinho és Bruno Alves is hibázott. Előbbi lövését védte Iker Casillas, míg Alves a lécre bombázott.

A spanyoloknál csak Xabi Alonso rontott, akinek a lövését Rui Patrício védte, így kisebb meglepetésre, a biztos végrehajtó, Cristiano Ronaldo nem is állt a labda mögé.

„Én lőttem volna az ötödiket, de már korábban kettőt is kihagytunk – mondta Cristiano Ronaldo a meccs után. Egyszerűen ebben állapodtunk meg. Az edző kérdezte, hogy rúgom-e az ötödiket, én pedig igennel feleltem.

Van, hogy én lövöm az elsőt, a másodikat vagy a harmadikat, most így alakult. Remélem, a spanyolok nyerik az Eb-t, mert sok barátom van a csapatban. Nem volt különösebben nehéz a realos csapattársaim ellen játszani. A pályán nincs barátság, csak azon kívül.

Szomorú vagyok, amiért így kellett kiesnünk egy Eb-elődöntőből, de ez már csak a szerencsén múlik. Részünkről egy sikeres tornán vagyunk túl, Európa legjobb négy csapata közé kerültünk, és csak a szerencsén múlt, hogy nem vagyunk a döntőben.

Büszkék lehetünk arra, amit elértünk, bár kicsit csalódottak vagyunk, hiszen nagyon közel volt a döntő. A legjobbamat hozta, így személy szerint is elégedett lehetek. Megérdemeltük volna a döntőt, de nem volt szerencsénk.”

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.