De Boer: Vertonghennek a Barcelonában a helye!

FFT

2012. május 3., csütörtök 20:00

A gránátvörös-kékek korábbi holland válogatott védője, s az Eredivisie-bajnok Ajax jelenlegi mestere szerint tanítványának, Jan Vertonghennek a katalán óriások között kellene folytatnia pályafutását.

A hollandok belga középső védője az idény végén már minden kétséget kizáróan elhagyja klubját, s trénere csütörtöki nyilatkozatával már útirányt is mutatott neki.

"Nagyon remélem, hogy Katalóniába szerződik! - jelentette ki de Boer. - Persze, a Tottenham és az Arsenal is érdeklődik a 24 éves kiválóságért, de a legtökéletesebben a Barca játékstílusába illeszkedne" - mutatott rá.

A belga labdarúgó, a Venlo elleni hazai 2-0-ás győzelemmel búcsúzott az Amszterdam Arénától, ugyanis az utolsó fordulóban a Vitesse vendégeként lép pályára együttesével. "Teljesen biztos, hogy a nyáron eligazolok" - oszlatott el minden kételyt.

A 25 éves futballista 154 mérkőzésen szerepelt az Ajax színeiben, ezalatt 25-ször volt eredményes és egyszer holland bajnok.

Fotó: kayintveen.com

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.