De Boer: Vertonghennek a Barcelonában a helye!

FFT

2012. május 3., csütörtök 20:00

A gránátvörös-kékek korábbi holland válogatott védője, s az Eredivisie-bajnok Ajax jelenlegi mestere szerint tanítványának, Jan Vertonghennek a katalán óriások között kellene folytatnia pályafutását.

A hollandok belga középső védője az idény végén már minden kétséget kizáróan elhagyja klubját, s trénere csütörtöki nyilatkozatával már útirányt is mutatott neki.

"Nagyon remélem, hogy Katalóniába szerződik! - jelentette ki de Boer. - Persze, a Tottenham és az Arsenal is érdeklődik a 24 éves kiválóságért, de a legtökéletesebben a Barca játékstílusába illeszkedne" - mutatott rá.

A belga labdarúgó, a Venlo elleni hazai 2-0-ás győzelemmel búcsúzott az Amszterdam Arénától, ugyanis az utolsó fordulóban a Vitesse vendégeként lép pályára együttesével. "Teljesen biztos, hogy a nyáron eligazolok" - oszlatott el minden kételyt.

A 25 éves futballista 154 mérkőzésen szerepelt az Ajax színeiben, ezalatt 25-ször volt eredményes és egyszer holland bajnok.

Fotó: kayintveen.com

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.