Del Bosque válaszolt Mourinho támadására

FFT

2012. június 11., hétfő 09:28, frissítve: hétfő 14:58

Vicente del Bosque szerint nem volt feltétlenül rossz ötlet, hogy a spanyol válogatott klasszikus csatár nélkül lépjen pályára az olaszok ellen.

A szakember taktikáját többen is kritizálták a címvédő Eb-nyitánya után, Del Bosque azonban a meccs utáni sajtótájékoztatóján védelmébe vette saját maga és segítői elképzelését: „A kísérlet nem volt rossz, Cesc remek munkát végzett. Szerettünk volna nyerni, de nem vagyok frusztrált: jó meccs volt, elégedettnek kell lennünk” – nyilatkozta a spanyolok szövetségi kapitánya.

Később több játékosához hasonlóan kiemelte a gdanski gyepszőnyeg rossz állapotát, illetve megjegyezte, a váratlan felállással elsősorban a labdabiztonságot szerették volna előtérbe helyezni: „Az ilyen száraz pálya nem nagyon kedvez a labdarúgásnak. Mindenkinek jobb lett volna, ha gyorsabb a gyep, nem csak Spanyolország számára. Nem kételkedem benne, hogy egy gyorsabb pályán még jobb lett volna a találkozó.”

„A labdabiztonságot kerestük, egy olyan válogatottal szemben, amely letámadni készült bennünket. Az olaszok elképzelései nagyon nyilvánvalóak voltak. Az első félidő változatos volt, a szünet után eltökéltséggel és elszántsággal hajtottunk” – értékelt az olaszok elleni döntetlen után Del Bosque.

Forrás: Marca

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.