Délczeg lezárta magában a szezont

FFT

2011. december 20., kedd 19:17, frissítve: péntek 17:33

A Honvéd támadója tavasszal szeretne gólokat lőni.

Van esély Danilo és Torghelle távozására. Mit jelentene ez neked?

Természetesen gondolkodtam már ezen. Tőlem várnák a gólokat a szurkolók, ez azért külön doppingolna. Ha eligazolnának az az én szempontomból jó lenne, a csapat szempontjából rossz. Szekulics már nincs, csak Diaby és én maradnánk. De biztos hoznak majd másokat is. Abból indulok ki, ha itt maradnak, ha nem, én tavasszal már gólokat akarok rúgni.

A Diósgyőr meccs előtt önkritikusan értékelted a teljesítményedet. Mi változott azóta?

Továbbra is azt mondom, a gól minősíti a csatárt, én meg csak egyet rúgtam idén. Pedig a lehetőséget megkaptam. Édesapám minden meccsemen kint van, vele átbeszélünk mindent, kerestük a hibát. Sokkal többet tudok ennél, mint amit eddig mutattam! Tőlem azt várják el, hogy úgy játsszak, mint Siófokon, nem véletlenül igazolt le a Honvéd. Nagyon nem jött ki a lépés idén, de szerintem megfordul ez a dolog. Lezártam magamban ezt a szezont.

Annak ellenére, hogy nem rugdaltad a gólokat, nem bántott a közönség.

Ennek nagyon örültem, mert az idény végén már egy kicsit az önbizalmam is elment. Lehet azért nem szidtak, mert látták, hogy mindig akarok, ha nem megy a játék, akkor is. Nem voltam soha alamuszi csatár, de amióta itt van Sanyi a mentalitásom még jobb lett. Egyébként az egyik leggyorsabb vagyok a csapatban, a felméréseken csak Danilo végzett előttem egy hajszállal. Szurkolókkal, ha találkozom bíztatnak, nem bántanak, ugyanezt teszik az interneten is. Igyekszem ezt majd meghálálni.

Mit vársz magadtól tavasszal?

Új év, új remény. Kőkemény felkészülésben bízom, igyekszem majd jól játszani az edző meccseken. Remélem megismétli magát a tavalyi év, akkor Siófokon is gyengébbre sikerült az ősz, de a tavasz már jó volt. Eddig is csak a foci számított, továbbra is így lesz. Felépítem magam tavaszra, megküzdök a helyemért! Talán a tavasz rólam szól majd.

 

Fotó: Babar Viktor

Forrás: Budapest Honvéd

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.