Dzsudzsák begőzölt, és üzent az őt bíróló magyaroknak

FFT

2012. augusztus 9., csütörtök 14:55

A Dinamo Moszkva válogatott futballistáját az zavarja, hogy Magyarországon legyintenek az orosz bajnokságra, és szerinte sokan rajta köszörülik a nyelvüket.

Dzsudzsák Balázs a Nemzeti Sportnak adott interjút, amelyben elismeri, bosszantja, hogy klubmérkőzésen több mint egy éve gólképtelen, ugyanakkor állítja: jobb futballista lett Oroszországban – bár az a kötetlen szerepkör, amiben Hollandiában futballozott, nagyon hiányzik neki.

Elégedettnek tehát nem elégedett, sőt, mondhatni forrnak benne az indulatok. A nyilatkozatból kitetszik, nagyon bántja, ahogy a magyar sajtó, ahogy a szurkolók egy része bánik vele.

"Tudja, mi zavar igazán? Hogy az otthoniak többsége csak legyint az orosz bajnokságra, és jószerével minden alkalommal keresik a lehetőséget, hogy rajtam köszörüljék a nyelvüket. Koman Vladimir Krasznodarhoz szerződése kapcsán is meg kellett említeni, hogy abba a bajnokságba igazol, ahol Dzsudzsák Balázs már megégette magát. Vagy amikor az Anzsihoz szerződtem. A mai napig emlékszem, a magyar sajtó milyen lekicsinylően írt a Mahacskaláról, amikor meg a Honvéddal játszott az Európa-ligában, már sztárcsapatként kezelte. Most akkor hogy is van ez? Miért kell ezt csinálni? Miért kell indokolatlanul céltáblákat keresni? És itt most nem arról van szó, hogy nem bírom a kritikát, mert bírom. Hanem a hozzáállásról" – mondta a válogatott támadó.

"Az bosszant, hogy legyintenek rám, mert sokan bizonyára azt képzelik, hogy a Dinamónál csak kávézgatok, a délutáni program után meg hazamegyek, és másnap reggelig számolom a pénzemet. Hát nem! Megszakadok azért, hogy másnap jobb futballista legyek, hogy klasszissá váljak. Nem jó játékossá, hanem klasszissá. Hollandiában gólokat lőttem, gólpasszokat adtam, voltam csapatkapitány is a PSV-nél, szakmai szempontból aranyéletem volt. Most nincs. Vissza kell zárnom a védekezésnél, szinte egyfolytában futnom kell, és igen, a meccsek végére néha elfogyok. Ez nem a holland bajnokság, ahol – s ezt most nem fitymálásból mondom – jószerével gyerekekkel, kimondott tehetségekkel szemben kell futballozni, hanem az orosz Premjer-liga, ahol gondolkodni is alig van idő, máris jön szembe egy klasszis. Csak milyen érzés a portugál Bruno Alves ellen játszani… Nekem ez a feladatom, ezt kell elvégeznem a legjobb tudásom szerint."

Arra a kérdésre, hogy: mi történik, ha majd az új edző (a nulla ponttal és rúgott gól nélkül álló Dinamo Moszkvánál a hét elején távozott Szergej Szilkin vezetőedző) az elődjéhez hasonló felfogásban irányítja Dinamót, azt felelte:


"Akkor az ő kívánalmának is meg kell felelnem, bár ha minden marad a régiben, sajnos el kell gondolkodnom a folytatáson. Én nem védekezésre születtem, számomra a felezővonaltól igazából csak támadójáték létezik, úgy tudom kihozni magamból a legtöbbet. Csakhogy a futball nem egyéni gólverseny."

Forrás: NSO

A szerkesztő ajánlja