Dzsudzsák kapásgólt vágott, a Dinamo nyerte a moszkvai rangadót [Videó]

2012. szeptember 30., vasárnap 13:30, frissítve: vasárnap 18:44

Az orosz bajnokság 10. fordulójában fővárosi rangadót rendeztek, amelyen a Dinamo Moszkva Dzsudzsák és Kokorin góljaival 2-0-ra nyert vendégként a CSZKA ellen.

Nem várta túl jó előjelekkel a CSZKA elleni idegenbeli fővárosi rangadót Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva, hiszen a 14. kieső helyen állt, míg a CSZKA listavezető volt kilenc forduló után.

A mérkőzés 38. percben a kezdőként pályára lépő Dzsudzsák elé került egy keresztlabda, amely a védő fején megcsúszott, Balázs pedig nem hagyta leesni a labdát, ballal kapásból a rövid sarokba vágta, remek gól volt!

Az 51. percben állt be a végeredmény: Alekszandr Kokirin vezette a labdát, ziccerbe kiugrathatta volna Dzsudzsákot is, ám jobbal inkább bevágta a bal alsó sarokba.

A 0-2-es hátrányban a hazaiak legnevesebb játékosa, Alan Dzagojev elveszítette a fejét, és az 58. percben harcművészeket megszégyenítő módon a földhöz teremtette Luke Wilkshire-t, egyszerre a bal kezével és a jobb lábával is csapást mérve rá. Jutalma egy megérdemelt piros lap lett.

A Dinamo megszerezte hét vereség mellett a harmadik győzelmét és elkerült a kiesőzónából.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.