Eb 2012: Del Bosque a csatárgondok ellenére is címvédésre készül

FFT

2012. március 12., hétfő 16:33, frissítve: hétfő 16:44

A spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque rendkívül magabiztos három hónappal a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság előtt.

„Címvédőként rajtunk a legnagyobb a nyomás a résztvevők közül, de a csapat minden tagja meg akarja őrizni a pozíciónkat a világelitben” – mondta del Bosque.

A labdarúgás történetében még egy válogatottnak sem sikerült az Európa-bajnoki címet megvédenie, de ez nem érdekli a spanyol szakembert. „Nem elégszünk meg azzal, hogy egyszer már véghezvittük” – jelentette ki a kapitány.

Annak ellenére, hogy 14 meccse veretlen a spanyol válogatott, nem felhőtlen az öröm, hisz a támadó alakzat csatárgondokkal küszködik. David Villa még a klubvilágbajnokságon törte lábát, mely akár Eb-szereplésébe is kerülhet, Fernando Torres pedig tavaly január óta nem találja önmagát, ami a gólszerzést illeti.

Azonban ez sem töri le del Bosque már-már határtalan optimizmusát: „Torresnek még van bő két hónapja, Villára pedig addig várunk, ameddig csak lehet.”

Forrás: spox.com

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

x
Rendkívüli hír