Eb 2012: semmit nem ér a politikai bojkott!

FFT-MTI

2012. április 30., hétfő 12:35

Értetlenek a rendezők a német kormány kilátásba helyezett bojkottjával kapcsolatban, a német futballvezetők sem értik, miért van erre szükség.

Angela Merkel német kancellár és miniszterei Julija Timosenko volt ukrán kormányfő bebörtönzése és a vele való bánásmód miatt kívánja bojkottálni a nyári Európa-bajnokságot úgy, hogy a német vezetők egyetlen mérkőzésen sem teszik tiszteletüket. A tiltakozás csak az ukrán helyszíneken rendezett találkozókra vonatkozik.

Kivétel Hans-Peter Friedrich belügyminiszter, aki a sportért is felelős, ő azonban kijelentette, csak akkor nézi meg a német-holland csoportmeccset, ha előtte meglátogathatja Timosenkót a börtönben.

„Nem is akarunk arra gondolni, hogy német államférfiak képesek a hidegháború módszereit feléleszteni, és megpróbálni a politika túszává tenni a sportot” – mondta az ukrán külügyi szóvivő.

„A tiltakozás nem jó alternatíva, ezzel a múltban sem értünk el eredményeket” – jelentette ki Theo Zwanziger, a Német Labdarúgó-szövetség korábbi elnöke.

„Egy nagy sportesemény bojkottálása már a múltban is értelmetlen és eredménytelen volt. Az 1980-as olimpia bojkottja miatt egyetlen orosz katonát sem vontak ki Afganisztánból” – mondta Thomas Bach, a Német Olimpiai Szövetség elnöke.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.