Egy meccsig tartott az ukrán csoda + Videó

FFT

2012. június 15., péntek 21:05

Hiába a Svédország elleni bravúros fordítás, a francia válogatott már megfeküdte a gyomrát a házigazdának. Még Sevcsenko is kevés volt a gallok ellen.

Ha nem ukrajnai Európa-bajnokságon játszik egymással a francia és az ukrán válogatott, bizonyosan rávágja a laikus futballszurkoló, hogy sima francia győzelmet vár. De a mai francia-ukránt Donyeckben játszották, mellesleg éppen Európa-bajnokságon. Az ukránok hozták az első meccsüket, a franciák nem, nagyon nem, az Eb eddigi leggyengébb meccsét játszották.  Ilyen előzmények után kezdték a felek a meccset, azt a találkozót, amely jelentős késéssel indult. Érdemes arról vitát nyitni, kit zavart meg jobban, melyik csapatot zökkentette ki a ritmusból a csúszás. Hiszen az első félidőben  Menez kétszer is ziccerbe került, Mexes majdnem gólt fejelt, Ribery gyakran húzta meg a szélen, azaz jelentős fölényben futballoztak a franciák.

A szünet után minden ott folytatódott, ahol az első félidőben abbamaradt egy fontos különbséggel. A francia helyzetekből gól született, nem is egy, hanem kettő és ez sok(k) volt az ukránoknak. Ugyan a svédek ellen is hátrányból kapaszkodtak vissza, de érezni lehetett, hogy technikailag és taktikailag is nagy – legalább két gól - a különbség a csapatok között. Sevcsenko sem akcióból sem pontrúgás után nem volt veszélyes, a két szélső, Jarmolenko és Konopljanka képtelen volt pontosan kiszolgálni. Az ukrán cserék sem dobtak nagyot a játékon. Mindent elmond a házigazdákról, hogy a kapus, Pjatov volt a legjobb emberük. A franciák ráadásul egy kapufát is lőttek, még csúfosabb verést mérhettek volna az rendezőkre. Maradt a kettő null és a kérdés, mennyi van még a franciákban, mire képesek, ha nem negyven, hanem kilencven percen keresztül kell koncentrálniuk. Az ukránok ellen láthatóan nem szakadtak meg, mert nem voltak rákényszerítve.

Olvasd el élő szöveges tudósításunkat is!

UKRAJNA: Pjatov – Huszev, Hacseridi, Mihalik, Szelin – Timoscsuk, Nazarenko (Milevszkij, 60.) – Jarmolenko (Alijev, 68.), Voronyin (Devics, a szünetben), Konopljanka – Sevcsenko.

FRANCIAORSZÁG: Lloris – Debuchy, Rami, Mexes, Clichy – Cabaye (M'Vila, 68.), A. Diarra – Ménez (Martin, 73.), Nasri, Ribéry – Benzema (Giroud, 76.).

Donyeck, Donbasz Arena, 48 000 néző. Vezette: Kuipers (holland)

Forrás: FFT

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.