Egymásnak esett a Real és a Barca képviselője

FFT

2012. július 10., kedd 17:40, frissítve: csütörtök 10:54

A Barcelona szóvivője nem értett egyet Mourinho felmentésével, a Real Madrid nem hagyta magát és visszaszólt. Avagy a két óriás között továbbra sem csitulnak az indulatok.

Mint azt korábban már megírtuk, délután megtartották a spanyol bajnokság következő szezonjának sorsolását, ám már ez előtt tudni lehetett: a szövetség eltörölte José Mourinho és Tito Vilanova eltiltását, amit mindketten a két csapat legutóbbi Szuperkupa-meccsén szedtek össze.

Akkor a Real Madrid edzője indulatosan belekapott Vilanova szemébe, állítólag azért, mert az akkori Guardiola-segítő provokálta. A szövetség elsőre kiszabta az eltiltást, most azonban visszavonta azt, így Mourinho és Vilanova is leülhet a kispadra augusztus végén.

A sorsolás után kisebb nyilatkozatháború vette kezdetét, ezúttal a Barcelona volt aktívabb: „Egy bocsánatkérés miatt még senki nem lesz ártatlan, mindenesetre ennek hiányában az lehet a benyomás, hogy minden folytatódhat ugyanúgy” – kritizálta Mourinho viselkedését Toni Freixa, a Barcelona szóvivője.

Hozzátette, nem érti a szövetség döntését, szerinte a büntetés járt volna a portugál edzőnek: „Nagyon nem tetszik ez a döntés, rossz példát mutat a labdarúgásról. Ez a cselekedet nem maradhatna büntetlenül” – folytatta.

Később Emilio Butragueno, a Real Madrid kapcsolatfelelőse válaszolt Freixa nyilatkozatára: „A Barcelonának voltak más esetei, más szezonokból. Mi akkor nem mondtunk semmit” – fogalmazott az egykori spanyol válogatott labdarúgó, majd elsétált a helyszínről.

Ha kíváncsi vagy a két edző legutóbbi balhéjára, lapozz tovább!

---- Videó ----

Forrás: Marca

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.