Eldőlt: Neymar nem kell a Barcelonának

FFT

2012. augusztus 7., kedd 11:15, frissítve: kedd 11:17

Tito Vilanovának nincs szüksége Neymarra! Az aktuális brazil csodagyereket egy éve az összes európai topklub kerülgeti, de a Barca most kiszállt a versenyfutásból. Lehet, hogy mégis a Real Madridba igazol a támadó?

Tito Vilanova Pep Guardiola segítője volt az elmúlt években, és akik ismerik ők, azt mondják: ugyanazt az utat járja majd, mint elődje. Nos, ebben nyilván nem tévednek, de immár az is egyértelmű, hogy Vilanova önállú akarattal és szilárd elképzelésekkel vezeti majd a Barcelonát.

Például cseppet sem ragaszkodik Guardiola peremembereihez, akiket az előző edző kedvelt, így Ibrahim Affelay és Cristian Tello is hamarosan távozhat a klubtól. Azonban Vilanova nem csak elküld játékosokat, hanem mások elől le is zárja az odavezető utat.

Egy éve határozza meg a nemzetközi átigazolási piac híreit, hogy a Santos csodagyereke, Neymar vajon melyik spanyol topklubnál köt majd ki. Angol és olasz klubok is vinnék persze a brazil játékost, de igazából a Real Madrid és a Barcelona versenyfutása ez. A jelek szerint már csak az előbbié, ugyanis Vilanova - az AS szerint - kijeletette: nem kell neki Neymar.

Az edző ezt azzal indokolta, hogy David Villa visszatérésével így is bombaerős a katalánok támadószekciója, ahol nem lehetne helyet szorítani a jövő (vélhetően) első számú csillagának.

Mindez azt jelenti, hogy a Real Madrid esélyei tovább nőttek a Neymar megszerzéséért folyó küzdelemben.

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.