Elsiratták Guardiolát, fordított a Real Madrid + videó

FFT

2012. május 5., szombat 23:23, frissítve: vasárnap 06:58

A Real Madrid már bajnokként sem hibázott, a Barcelona a vártnál simábban nyerte a katalán rangadót. Guardiola könnyes búcsút vett, Messi négy gólt szerzett, nagyjából ennyi történt a két nagy meccsén a spanyol bajnokság 37. fordulójában.

A Barcelona semmi esélyt nem adott az Espanyolnak a városi rangadón, Messi négy gólt szerzett, ezzel hatalmas lépést tett a gólkirályi cím felé: az argentin 12. percben volt először eredményes, majd a második félidőben további három gólt – kétszer tizenegyesből talált be – jegyzett, így tulajdonképpen egymaga eldöntötte a három pont sorsát. A meccs végére is maradtak emlékezetes pillanatok, főleg Guardiola számára: a vezetőedzőtől közösen búcsúztak a játékosok és a szurkolók, később pedig maga a főszereplő is mondott néhány megható szót a közönségnek.

Barcelona–Espanyol 4–0 (1–0)
Gólszerzők: Messi (12., 63. – büntetőből, 74., 79. – büntetőből)Sokan kételkedtek benne, hogy a Real Madrid kellő komolysággal kezeli a Granada elleni bajnokiját, és mi tagadás, az első félidőben az előre károgóknak lett igazuk: a lelkes Granada már a 4. percben vezetést szerzett, és mindaddig különösebb gond nélkül őrizte előnyét, amíg a végére el nem fáradt. Az utolsó jó negyedórában aztán beindult a bajnokcsapat, a 80. percben Cristiano Ronaldo váltott gólra egy vitatható tizenegyest, a 93. percben pedig Cortés vétett öngólt, így a Real Madrid hátrányból fordított, és megnyerte a meccset. Itt is volt miről beszélni a meccs után, a hazaiak ugyanis nehezen dolgozták fel a vereséget, és mivel többen is hevesen tiltakoztak néhány ítélet ellen, a játékvezető két andalúz játékosnak is felmutatta a piros lapot.

Granada–Real Madrid 1–2 (1–0)
Gólszerzők: Jara (4.) ill. C. Ronaldo (80.), Cortés (92. – öngól)


A kiesés ellen harcoló Zaragoza 2–1-re nyert a Racing Santander ellen, Pintér Ádám végig a pályán volt. Az utolsó fordulóban így minden nyitott, még kieshet a Zaragoza, a Rayo Vallecano, a Villarreal és a Granada is.

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.