Első tétmeccsüket nyernék a németek az olaszok ellen

FFT

2012. június 28., csütörtök 15:15

Szinte hihetetlen, de tétmeccsen eddig Németország még nem verte az olasz válogatottat. Erre talán ma van a legnagyobb esély az utóbbi években.

A német válogatottban és a szurkolókban egyaránt élénken élhet az emlék, amikor 2006-ban az olasz válogatott az elődöntőben ütötte ki a hazai csapatot és lett világbajnok német földön. A helyzet annyiban hasonlít az akkorihoz, hogy az olasz csapat ismét valamelyest javuló tendenciát mutat, viszont a német csapat kirobbanó formában van, szinte minden szakíró a meccs, de főleg a torna esélyesének tartja.

További előny lehet a németek oldalán, hogy könnyedén nyertek a görögök ellen, míg az olaszok 120 percig „szenvedtek” az angolokkal és két nappal kevesebbet is pihenhettek. Az angolok ellen a mezőny legjobbjának választott Andrea Pirlo szerint ugyanakkor a németek félnek az olaszoktól, ugyanis az olasz csapat egy szinten van a spanyollal.

A világbajnok csapatból egyébként, amely hosszabbítás után 2–0-ra verte a németeket Dortmundban az elődöntőben, Pirlo mellett csak Gianluigi Buffon maradt.

A németeknél Miroslav Klose, Philipp Lahm és az akkor Jürgen Klinsmann segítőjeként dolgozó Joachim Löw is jól emlékezhet a történtekre, de Lahm szerint ez a meccs nem tekinthető bosszúnak.

A 2006-os meccs utolsó két perce

 

Az Európa-bajnokságok történetének legfiatalabb német csapata rekordot jelentő, 15 veretlen tétmeccsen van túl – megdöntve ezzel a spanyolok, a hollandok és a franciák 14-es rekordját – , ugyanakkor Cesare Prandelli irányítása alatt az olaszok sem kaptak még ki tétmeccsen.

A két válogatott összesen hét alkalommal csapott össze Európa- vagy világbajnokságon: négy döntetlen mellett háromszor az olaszok nyertek. A két legutóbbi Eb-s meccsük döntetlenre végződött 1988-ban és 1996-ban is.

Jó hír a németek számára, hogy visszatérhet bokasérülése után Bastian Schweinsteiger, ugyanakkor egyelőre nem tudni, vállalhatja-e a játékot Giorgio Chiellini, Daniele De Rossi és Ignazio Abate.

Amennyiben Abate nem vállalja a játékot - Christian Maggio eltiltása miatt - könnyen lehet, hogy az olaszok megint három védővel állnak majd fel.

 

Németország–Olaszország, 20.45, Varsó, Nemzeti Stadion (TV: m1)

Játékvezető: Stéphane Lannoy (francia)

A várható kezdőcsapatok:

Németország: Neuer – Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm – Khedira, Schweinsteiger – Reus, Özil, Podolski – Klose

Olaszország: Buffon – Abate, Barzagli, Bonucci, Chiellini – Marchisio, Pirlo, De Rossi, Montolivo – Balotelli, Cassano

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann

Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Habony Árpád inkább szak, mint ember, de a munkájához ért. Interjú.

Vég Márton

Titkos budapesti albérletek menekülteknek

Azt is eltitkolta a kormány, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.