Emery: "A Barca tüske az oldalamban”

FFT

2012. szeptember 20., csütörtök 07:25, frissítve: csütörtök 10:52

Pocsékul játszott a Barcelona, Lionel Messi azonban ismét kihúzta a csávából csapatát. Unay Emery még sohasem győzte le a katalánokat.

„Az a balszerencse jutott osztályrészemül, hogy még sohasem tudtam legyőzni a Barcelonát. De valahányszor ide jövök a csapatommal a Nou Campba, mindig megpróbálom. Tudom, hogy nem lehetetlen, de most már nagyon fájó tüske az oldalamban ez a csapat…” – nyilatkozta Unay Emery, a Szpartak Moszkva baszk mestere, akinek korábban sem az Almeríával, sem a Valenciával nem sikerült ez a bravúr.

Most sem a Szpartak Moszkvával, pedig a Barcelona idénybeli legpocsékabb teljesítményét nyújtotta. A Tello vezető gólja és Messi egyenlítő találata között eltelt órában monoton darálás jellemezte Tito Vilanova csapatának játékát, és a 72. percig úgy nézett ki, hogy otthon – 74 ezer néző előtt – kikap a Barcelona idei BL-rajtján.

Tito Vilanova már mindent megpróbált, bevetette David Villát és Alexis Sánchezt is, már csak a konyhai mosogató hiányzott, míg végül a remekül játszó Tello beadását Messi értékesítette, majd Sánchez beadását befejelte (!) a 169 centis Bolha.

 

 

A Barca a 12. percben elvesztette Gerard Puyolt, egy szöglet után lövéssel próbálkozott az apaság előtt álló védő, de csúnyán rátartottak a jobb lábára, legalább két hétre kidőlt a sorból, és lehet, hogy ki kell hagynia az El Clásicót. (Öröm az ürömben: Piqué kedvese, a kolumbiai énekesnő Shakira hivatalosan is bejelentette a közösségi hálón, hogy gyereket vár, és hogy az apa Piqué.)

A Barcelona Dani Alves, Song, Mascherano, Adriano védőnégyessel játszott ettől kezdve, Puyol és Piqué nélkül nem tudni, mi lesz a közeljövőben.

„Megérdemeltük a győzelmet, de nagyon nehéz mérkőzés volt. Mindig nehéz, ha az ellenfél körömszakadtáig védekezik. Egyszerűen nem volt helyünk” – mondta Messi, aki az utolsó száz hivatalos Barça-mérkőzésén 109 gólt szerzett. És hogy „kedveskedjünk” a Ronaldo-rajongóknak: Messinek 69 BL-mérkőzésen 53 gólja van, Cristiano Ronaldónak 81 BL-találkozón 39.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.