Érik a meglepetés: egyre közelebb az egri NB I!

Tolnai Balázs (FFT)

2012. május 14., hétfő 19:20, frissítve: hétfő 15:46

A Szolnok vezetett, és az első félidőben eldönthette volna a mérkőzést, mégis kikapott a Nyíregyházától. Ennek az eredmények Egerben nagyon örülnek.

Az első félidőben a kontrákra berendezkedett vendégek átadták a területet a Szolnoknak. A hazaiak így uralták az első félidőt és számos helyzetet kialakítottak. Gólt azonban csak a 21. percben szereztek. Egy tetszetős jobb oldali támadás végén Mile Krisztián játszotta meg Szepessy Róbertet, aki kiugratta Vári Barnabást. Vári a kifutó kapus mellett higgadtan a kapuba helyezett. (1-0)

Egyetlen helyzete volt a vendégeknek, amit gólra is váltottak. A kifutó Tóth Zoltán és Pintér László ütközése után felpördült labda, ami a tizenhatos felé mozgó Germán Tamás elé pattant, aki kapásból, rádőlve a labdára a léc alá bombázott. Nem volt könnyű dolga az üres kapu ellenére sem Germánnak, ugyanis a labda gyorsan, magas ívben szállt felé. Szép gól! (1-1)

A fordulás után három védőre váltott a Szolnok, de ez nem hozta meg a kellő eredményt. A vendégek feljavultak és a 67. percben megszerezték a vezetést. Pákolicz Dávid kapott remek labdát, majd kicselezte Tóth Zoltánt és a kapuba passzolt. (1-2)

A nyíregyházi gól miatt kénytelen volt változtatni a hazaiak vezetőedzője, Romanek János. A középső védő, Pintér László helyére támadóbb szellemű játékost küldött be Kocsis Dávid személyében. Mivel így már csak két szolnoki védő volt a pályán, Zováth János lépett hátrébb.

A 74. percben könnyen eldőlhetett volna a találkozó, ám Csorba Szabolcs 11 méterről, szembe a kapuval, ballal mellé lőtt… Meccslabda volt… Ami nem jött össze a 74. minutumban, az a ráadásban igen: Csorba begyalogolt a tizenhatoson belülre, majd a kapuba helyezett. Eldőlt! (1-3)

A hazaiak hiába vetettek be mindent a meccs végén újabb gólt nem tudtak lőni, így kikaptak a Nyíregyházától. Ha az első félidőben jobban céloznak a szolnokiak, akkor most nem lenne négy pont előnye velük szemben az egrieknek...

 

NB II, Keleti-csoport

Szolnok-Nyíregyháza 1-3 (1-1)

Tiszaligeti Stadion, 500 néző, vezette: Erdős József (Kispál Róbert, Farkas Balázs)

 

Szolnok: Tóth Z., Zováth, Mile, Lengyel, Szepessy, Vári, B. Mundi, Törtei, Tisza K., Pintér L. (Kocsis D. 69.), B. Tóth

Nyíregyháza: Balogh J., Germán, Minczér, Pákolicz, Ur L., Ambrusz, Dajka, Mészáros M., G. Vinicius (Reznek 56.), Csorba (Farkas M. 90+1.), Szilágyi K.

 

Gólszerzők: Vári (21.) ill. Germán (35.), Pákolicz (67.), Csorba (90+1.)

Sárga lapok: Mile (47.) ill. Vinicius (53.), Szilágyi (72.)

 

Az NB II Keleti-csoportjának élmezőnye:

 

#

Csapat

M

Gy

D

V

RG

KG

GK

P

1

Eger

27

16

5

6

36

22

14

53

2

Békéscsaba

27

13

11

3

39

22

17

50

3

Szolnok

27

15

4

8

50

28

22

49

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.