Ferdinand: Az ellenfelek félnek az Old Traffordra jönni

FFT

2011. október 9., vasárnap 18:19, frissítve: kedd 20:32

Rio Ferdinand, a Manchester United védője szerint álomszerű lenne, ha meg tudnák nyerni a klub huszadik bajnoki címét, ebben pedig nagy segítségükre lehet, hogy stadionjukat lehetetlen bevenni az utóbbi időben.
Ferdinand

Jó formában kezdte a bajnokságot a címvédő, Ferdinandék hét meccs után veretlenül állnak a tabella élén úgy, hogy négy hazai meccsüket 16-3-as gólkülönbséggel nyerték meg. Az angol válogatott játékos is le van nyűgözve a csapat hazai szereplését látva, s biztos benne, ebben az idényben is képesek megnyerni a bajnokságot.

– A játékosokban hatalmas a hit, egyértelmű, hogy a huszadik bajnoki cím a célunk – mondta Ferdinand a Daily Star Sunday-nek.

 

 

 

Az Old Trafford egy igazi erőddé vált az utóbbi időben, erre az alapra pedig bátran építhetünk. - Rio Ferdinand

– Hitünk pedig a szurkolókból táplálkozik, minden csapat tudja, hogy ha hozzánk látogat, sok jóra nem számíthat. Ez a legnagyszerűbb stadion a világon, a szurkolók, az atmoszféra – hihetetlenül felvillanyozó.

Ferdinand azt is elmondta, ennek a légkörnek köszönhetően az utolsó percekben is képesek megszerezni a győztes gólt, s hátrányban sem éreznek egy meccset sem elveszettnek.

– A legnagyszerűbb dolog az Old Traffordban, hogy hiába vezet egy csapat ellenünk a szünetben akár két góllal is, nagy rá az esély, hogy kijövünk a második félidőre, és megfordítjuk a meccset.

Az előző idényben a United 19 hazai meccséből 18-at megnyert, a maradék egy is csak egy 2-2-es döntetlen volt a West Brom ellen. Ferdinand szerint ez az eredmény egyértelműen Sir Alex Ferguson „soha ne add fel” szemléletének és az idősebb játékosok tapasztalatának köszönhető.
– Valóban, ez a menedzser győztes mentalitásának köszönhető – tette hozzá Ferdinand. – Minden meccset meg akar nyerni, ez pedig a játékosokra is átragad. Ehhez azonban szükség van pár öreg rókára is a csapatban, akik már sok mindent megéltek. A sok itt töltött idő miatt már belőlük is ez az éhség árad, és képesek inspirálni a fiatalabbakat.

 

A Manchester United idei hazai bajnoki mérkőzései

2011.08.22 Man United - Tottenham 3-0
2011.08.28 Man United - Arsenal 8-2
2011.09.18 Man United - Chelsea 3-1
2011.10.01 Man United - Norwich 2-0

 


Forrás: FFT

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.