Ferguson kiakadt a Lucas Moura-ügyleten

FFT

2012. augusztus 9., csütörtök 12:50

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzserét felbosszantotta, hogy a PSG képes volt kiadni 45 millió eurót egy 19 éves srácért. Szerinte az UEFA-nak tennie kell valamit.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a 19 éves brazil Lucas Moura 45 millió euróért januártól a Paris Saint-Germain játékosa lesz.

A Manchester United is versenyben volt a brazilért, de nem tudott versenyezni a kifogyhatatlan katari pénzből gazdálkodó PSG-vel. Ez alaposan felhergelte Fergusont.

A skót szerint egyedül az UEFA avatkozhat közbe, mert egészen elképesztő, hogy egy hónap leforgása alatt 150 millió fontot költsön valamelyik klub.

„Egészen elképesztőnek tartom, hogy egy klub 45 millió eurót fizet egy 19 éves srácért. Már azzal jeleztek mindenkinek – elmondják, itt van a PSG –, hogy leigazolták a Milantól Thiago Silvát és Zlatan Ibrahimovicot. 150 millió eurót költöttek a múlt hónapban. Az egyetlen visszatartó erő az UEFA lehet. Az európai futball jelenlegi helyzetére megoldás lehet, hogy nem kvalifikálod magad Európába a bajnokság megnyerésével, vagy azzal, hogy második vagy, hanem meghívásos alapon menne a dolog. Ez az, ahol remélem, hogy az UEFA-nak lehet ereje. Amikor valaki 45 millió eurót fizet egy 19 éves srácért, akkor azt kell mondanunk, hogy a játék megőrült."

Azt persze már nem tette hozzá, hogy a MU 35-38 milliós ajánlattal volt versenyben Lucasért...

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.