Frank MLSZ-alelnök is volt

FFT

2012. június 5., kedd 19:45, frissítve: kedd 20:03

A váratlan hírnek, miszerint otthonában holtan találták Frank Tamást, futballvonatkozásai is vannak, minthogy a sportvezető-üzletember a labdarúgásért is rajongott, s korábban ebben a sportban is szerepet vállalt.

Frank Tamás a Vasas támogatójaként, résztulajdonosaként lett tagja a magyar futball vezetői garnitúrájának az ezredfordulón. 1999-ben ebbéli minőségében beválasztották a Magyar Labdarúgó Szövetség dr. Bozóky Imre vezette elnökségébe is, ahol rövid ideig az alelnöki posztot is betöltötte.

Nyelvtudása és kapcsolatai révén tagja volt az aacheni delegációnak, amely a magyar-osztrák 2004-es Európa-bajnoki pályázatot képviselte (végül is sikertelenül) a helyszínről határozó végrehajtó bizottsági ülésen, de aztán fokozatosan eltávolodott a magyar futball vezetőitől, alelnöki tisztéről és elnökségi tagságáról is lemondott és az autósportnak, meg az ezzel kapcsolatos üzleti tevékenységnek szentelte az idejét.

Futballról is leginkább barátjával, Bernie Ecclestonnal beszélgetett: legutóbb tavaly sietett a magyar FourFourTwo segítségére, amikor a Formula-1 urától, a QPR tulajdonosától a klub magyar játékosáról, Buzsáky Ákosról érdeklődtünk Frank Tamás közvetítésével.

A szerkesztő ajánlja