Gomez lett a portugálok végzete + Videó + Galéria

FFT

2012. június 9., szombat 22:49, frissítve: szombat 23:25

Portugália csak helyzetekig jutott, a hatékonyabb német válogatott 1–0-ra megnyerte az Európa-bajnokság első igazi rangadóját, és lépéselőnybe került a halálcsoportban.

A hollandok váratlan veresége után nagyon sokan kíváncsian várták az Európa-bajnokság első igazi rangadóját, ahol két olyan csapat találkozott, amelyet a képességek alapján sokan a végső győzelemre is esélyesnek tartanak. Ehhez képest komoly csalódás volt, amit láttunk az első félidőben, sokáig szinte semmi nem történt, az első gólhelyzetre majdnem 45 percet kellett várni.

Valamivel támadóbban kezdtek a németek, de túl azon, hogy többet birtokolták a labdát, vajmi kevés fejtörést tudtak okozni a masszív portugál védelemnek. A délieknél Cristiano Ronaldo keveset volt játékban, amikor pedig nagy ritkán megkapta a labdát, inkább passzolt, egyéni játékra nem vállalkozott.

Sokat elmond az első félidőről, hogy a támadóbban játszó német csapat legjobbja mesze Sami Khedira volt, rajta kívül az összes kulcsember visszafogott teljesítményt nyújtott.

Hiába volt többet a labda a német válogatottnál, a félidő legnagyobb helyzetét Portugália hagyta ki: a 45. percben Pepe elé került a labda, a Real Madrid védője okosan megnézte a felsősarkot, ám nem volt szerencséje, a labda előbb a felsőlécre, onnan pedig a gólvonalra pattant.

Felejthető első negyvenöt perc után elvben csak jobb folytatás következhetett, aztán hamar kiderült, hogy ez még nem az a meccs, ahol a csapatok hajlandóak lennének kijátszani kártyáikat.

A játék képe továbbra sem változott, Németország többet birtokolta a labdát, különösebb hatásfok nélkül. A portugálok kontrákkal próbálkoztak, de csak nagyon ritkán tudták megzavarni a Mats Hummels által vezetett német védelmet.

Már-már úgy tűnt, hogy a 0–0 mindkét válogatottnak megfelelő eredmény, amikor különösebb előjel nélkül betalált Németország: a 74. percben Mario Gomez emelkedett a levegőbe egy beívelés után, levált Pepéről és Joao Pereirát is megelőzte, majd a kapuba fejelte a labdát. 1–0

A bekapott gól után varázsütésre megváltozott a portugál válogatott játéka, az utolsó negyedórában legalább két komoly egyenlítési lehetőséget adódott Paulo Bento válogatottja előtt, de a szerencse ezúttal a németek mellett volt.

Az utolsó percekre legalább megélénkültek az események, újabb gól azonban már nem eset. Portugália pont nélkül maradt, Németország fontos győzelemmel rajtolt.

Lapozz tovább a jegyzőkönyvre és a gólvideóra!

---- 2. oldal ----
Németország–Portugália 1–0 (0–0)
Lvov, Arena Lviv (32 000 néző). Vezette: Stéphane Lannoy (francia)

Németország: Neuer – J. Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm – Khedira, Schweinsteiger – Th. Müller (Bender, 93.), Özil (Kroos, 87.), Podolski – Gomez (Klose, 80.)


Portugália: Patrício – Pereira, Pepe, Bruno Alves, F. Coentrao – Meireles (Varela, 80.), Veloso, Moutinho – Nani, Hélder Postiga (Nélson Oliveira, 70.), Cristiano Ronaldo

Sárga lap: Badstuber, Boateng ill. Helder Postiga, Coentrao
Gólszerzők: Gomez (74.)


A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.