Guardiola utolsó katalán trófeáját nyerheti!

Tolnai Balázs (FFT)

2012. május 25., péntek 10:00, frissítve: péntek 10:07

Ma este rendezik a spanyol Király-kupa döntőjét, amelynek lázában ég már az egész ország.

A bajnokságban második, a Bajnokok Ligájából pedig a négy között kiesett Barcelona számára szinte kötelező a győzelem, különben komolyabb trófea nélkül zárhatja az idényt. De az Európa Liga döntőjéig eljutott Athletic Bilbao nem feltartott kézzel fog kifutni a madridi döntőn. A baszkok ugyanis kijelentették, hogy szeretnék elhódítani a Spanyol Kupát. Persze mi mást is mondhatnának...

Érdekesség, hogy a finálé helyszíne körül nagy viták zajlottak. Eredetileg a Real Madrid stadionja, a Santiago Bernabéu volt kijelölve, csakhogy a fővárosi szimpatizánsok felháborodása miatt a Real belső munkálatokra hivatkozva kitért a rendezői szerep elől. Ezek után a Barca egy másik madridi élvonalbeli gárda, az Atlético otthonát, a Vicente Calderónt javasolta, az Athletic ugyanakkor a sevillai La Cartuja stadiont kezdte favorizálni. Megegyezés híján maradt a döntés a futballszövetségre, amely az előbbi helyszínt választotta.

A két csapat legutóbbi öt mérkőzéséből kettőt a Barca nyert, míg három döntetlenre végződött. A Bilbao utoljára 2006.05.20-án, azaz hat éve győzte le a katalánokat, hazai pályán 3-1-re. Idegen környezetben a baszkok 2001.11.24-én múlták felül a Barcelonát, azóta viszont nem sok babér termett nekik.

 

Athletic Bilbao-Barcelona

Vicente Calderon, 22:00. Tv: Sport 1.

 

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: „Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán”

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Nem tűnt őrültnek a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.