Guardiola válaszolt Mourinhónak

FFT

2012. május 2., szerda 07:48, frissítve: szerda 08:42

A Barcelona vezetőedző válaszolt José Mourinhónak, aki keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: már 12 éve edzősködik, és ha most kiszállna, júniusban már hiányozna neki a labdarúgás.

A spanyol sajtó szerint ezzel a nyilatkozattal Mourinho finoman arra kívánt utalni, hogy Guardiola esetleg miatta vonul pihenőre, és ha úgy tetszik, elmenekül a kihívás elől. A katalán klub edzője szerint ilyenről szó sincs: „Az, hogy elfáradtam, a munka és a sok trófea eredménye, ehhez semmi köze nincs Mourinhónak” – fogalmazott.

Hozzátette, a madridiaknál az elmúlt években rengeteg edző dolgozott, de semmiképp nem a portugál miatt vonul pihenőre: „A Real Madridnál az elmúlt években rengeteg edző megfordult, szóval nem miatta, hanem a napi munka miatt fáradtam el” – emelte ki.

Guardiola később elmondta, edzői pályafutása egyik legszebb emléke a Madridban aratott 6–2-es győzelem, és feltétlenül örül annak, hogy jelenlegi segítője, jó barátja, Tito Vilanova kapta meg a Barcelona irányítását.

Forrás: Marca

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.