Guardiolánál is nagyobb stratéga az új Barca-edző

FFT

2012. május 18., péntek 10:33, frissítve: péntek 12:40

A tapasztalt spanyol-argentin edző, Jorge D’Alessandro szerint a Barcelona jó döntést hozott, amikor Tito Vilanovát nevezte ki Pep Guardiola utódjaként.

A 62 éves szakember jelenleg a másodosztályban szereplő Gimnástic Tarragonánál dolgozik, de korábban az Atlético Madridot is irányította, így nyilván komoly rálátása van a spanyol labdarúgásra: „Tito sokkal taktikusabb, mint Pep!” – fogalmazott, majd hozzátette, hogy a Barcelona vezetősége tökéletesen átgondolta döntését, és Vilanova kinevezésével még az is lehet, hogy javul majd a csapat játéka.

D’Alessandro mondandója második részében egyébként azt is elmondta, hogy a Barcelona ebben a szezonban a kulcsfontosságú meccseken nem volt képes legjobbját nyújtani, ezért esett ki a Bajnokok Ligájából és bukta el a bajnokságot. Azt is gondnak látta, hogy Guardiolának nem volt B-terve, amit használni tudott volna, amikor az alapvető sémák nem működtek megfelelően.

Forrás: El Mundo Deportivo

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.