Gyurcsó a Puskás Akadémiának ajándékozta első válogatott mezét

FFT

2012. június 15., péntek 16:42, frissítve: péntek 17:01

Az intézmény első felnőtt válogatott játékosa, Gyurcsó Ádám volt a felcsúti ballagás díszvendége. A Prágában viselt mez az akadémiára került.

Különösen emlékezetesre sikerült Gyurcsó Ádám bemutatkozása a magyar válogatottban. A Videoton 21 éves támadója csereként beállva látványos gólt lőtt a világhírű Petr Cech hálójába a június 1-jén Prágában rendezett Csehország–Magyarország mérkőzésen, s a 87. percben lőtt alsó sarkos gól végül a győzelmet jelentette az Egervári-csapatnak. Gyurcsó az első a hat éve alapított felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia növendékei közül, aki eljutott a felnőtt válogatottságig, s a prágai meccs után megígérte, hogy nevelőintézményének ajándékozza a debütáláskor viselt dresszt. Az ünnepélyes átadás csütörtökön történt meg Felcsúton, az akadémia U19-es végzős bajnokcsapatának ballagási ünnepségén, amelynek díszvendége volt a két éve, az első végzős évfolyammal ballagó Gyurcsó Ádám. A Tatabányáról indult fiatal futballista Mészáros Lőrincnek, a Puskás Akadémia elnökének adta át az általa Prágában viselt 13-as számú címeres mezt, egyben fogadta Gellei Imre szakmai igazgató, Jakab János FB-elnök és Kiss Zoltán kollégiumigazgató gratulációját is. Az eseményen ötperces összefoglalót vetítettek Gyurcsónak az elmúlt öt évben szerzett góljaiból, hiszen már az U17-es csapatban való szerepléséről is vannak felvételek, gólt lőtt például 2008 júniusában a Real Madridnak az első Puskás Suzuki-kupa döntőjén. A „Gyurshow" és a felcsúti ünnepség pillanatai az FFT videó-összeállításában.

Forrás: pfla.hu

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.