Hatodjára lett bajnok a Loki + Videó + Képek

Dombi Margit

2012. május 12., szombat 22:09, frissítve: hétfő 15:46

A délutáni ragyogó napsütésben tízezer győzelemre hangolt szurkoló várta a mai DVSC-TEVA–Pécsi MFC rangadót, és bár az első gólt az ellenfél szerezte a Lokinak, a csapat végül beváltotta a hozzá fűzött reményeket: 4-0-ra püfölte el az itt-ott kissé bizonytalan futballt játszó pécsieket, s ezzel a nemzeti bajnokság élcsoportjának első helyét is megszerezte, immár hatodjára.

A hangulat már két órával a mérkőzés előtt érezhetően forrósodni kezdett az Oláh Gábor utcai stadion környékén, hosszú tömött sorokban áramlottak a piros-fehérbe öltözött, Loki-sálas szurkolók a pálya felé. A sör, napraforgó- és tökmag beszerzése után megindultak a találgatások a mérkőzés végeredményéről: volt olyan, aki 6:0-t vizionált, a tarpai focisuli két növendéke – Juhos Martin és Varga Ákos – akik egybehangzóan Vargát nevezték meg példaképüknek 5:0-ra szavaztak, a mértéktartóbbak pedig, 3:1-ről beszéltek. Abban, hogy – ahogyan a B-közép skandálta – ma biztosan ötről hatra jut a Loki, vagyis, hogy hatodjára is bajnok lesz, mindenki biztos volt a hazai csapat táborában.

A lefújás után Kondás Elemér érthetően mámoros hangulatban nyilatkozott, gratulált a játékosainak, és kiemelte, a sikert elsősorban csapatként érték el.

A szurkolók felfokozott várakozása, és pillanatra sem lanyhuló biztatása ellenére azonban, az első félidő kissé lagymatagon indult, és bár a Loki fölénye már ekkor nyilvánvaló volt, és Varga már az első gólveszélyes fejest bólintott a kapu irányába, mégsem debreceni játékos talált elsőként az ellenfél hálójába, hanem a pécsi Nagy eltévedt labdája kötött ki ott a 23. percben. Az ellenfél öngólja érezhetően felpiszkálta Loki harci kedvét, és egyre látványosabb, lelkesebb játékkal örvendeztette meg a népes közönséget.


A Pécs nem tudott kibontakozni, a labda egyfolytában az ő kapujuk előtt pattogott, mígnem a 41. percben Bouadla, a 43-ban Bódi, az 55-ben pedig, Kulcsár pörgette a labdát pécsiek hálójába. A bajnoki cím sorsa gyakorlatilag már az első félidőben beállított 3:0-nál eldőlt, ehhez a második félidő találata már csak bónusz volt, nem meglepő tehát, hogy a harmadik góltól euforikussá fokozódott a hangulat a stadionban. Zúgott a „bajnokcsapat” a B-középről, amihez „hullámzással” csatlakozott az összes lelátó közönsége, és nem is csoda, hogy ebben a hangulatban a Pécs nem tudott szépíteni, Andorka 62. perceben megkísérelt kapura lövése valóban csak kísérlet maradt. Közben a debreceni szurkolók Dombi Tibit kezdték követelni, akit a 79. percben be is állított az edző, vele cserélve le a kitűnően teljesítő gólszerző Bódit. Utóbbi a mérkőzést követően szerényen úgy nyilatkozott az MNO-nak, a mai meccsen mindenki egyformán teljesített, és az összehangolt játék hozta meg a megérdemelt győzelmet a csapatnak.

Bár széltében-hosszában beszélték, hogy a pályára bemenni tilos, azt mindenáron meg fogják akadályozni a rendezők, ennek a tervnek a végrehajtásáról szó sem lehetett. A meccs lefújását követően bezúdultak a szurkolók a küzdőtérre: mindenki látni hallani, tapintani akarta a nap hőseit, aki néhány perces várakoztatás után valóban visszajöttek a pályára. Ott volt – természetesen Loki-mezben – a győzelem mámorában úszva Kósa Lajos polgármester is, és közölte, ha Loki továbbra is hozza a mai formáját, minden esély megvan arra, hogy a szurkolók a 2014. tavaszára húszezer férőhelyesre bővülő stadiont is megtöltsék.

Labdarúgó NB 1, 28. forduló
DVSC-TEVA–Pécsi MFC 4-0 (3-0)
Oláh Gábor utcai stadion, 10 000 néző
Vezette: Farkas Ádám
DVSC-TEVA: Verpecz – Nagy Z., Máté (Simac 75′), Mészáros, Korhut – Varga – Bódi (Dombi 79′), Bouadla (Yannick 60′), Szakály – Kulcsár, Coulibaly
Vezetőedző: Kondás Elemér

Pécsi MFC: Dibusz – Nagy J., Lantos, Goia, Marovic (Okoronkwo 64′) – Regedei (Nagy D.77′) , Paracki, Kvekveskiri, Zeljkovic, Frőhlich, Horváth (Andorka 46′)
Vezetőedző: Mink Olivér

Gól: Nagy J. (öngól – 23′), Bouadla (41′), Bódi (43′), Kulcsár (55′)
Sárga lap: Máté (11′), Marovic (40′), Varga J. (63′), Mészáros (85′)

Forrás: MNO

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.