Hivatalos: szakított Harry Redknapp és a Tottenham

FFT

2012. június 14., csütörtök 08:44, frissítve: csütörtök 08:48

Véget ért egy korszak a White Hart Lane-en, miután Harry Redknapp, a Tottenham menedzsere bejelentette: távozik a posztjáról.

Redknapp és ügynöke, Paul Stretford a szerdai napot azzal töltötte, hogy a klub elnökével, Daniel Levyvel a távozás körülményeit tisztázzák. A 65 éves szakembernek még egy éve lett volna hátra jelenlegi szerződéséből és állítólag azt nehezményezte, hogy Levy nem ajánlott neki új kontraktust.

„Nagyon nehéz döntést hozott a klub vezetősége – olvasható Levy nyilatkozata a klub hivatalos oldalán. – Harry akkor érkezett a klubhoz, amikor az ő tapasztalatára volt szükségünk. Ennek a döntésnek semmi köze Harry kifogástalan munkájához, hihetetlen eredményeket ért el és mindig szívesen látott vendég lesz a Lane-en."

„Nagyon élveztem a Spursnél végzett munkát és büszke vagyok az eredményeimre – mondta Redknapp. – Fantasztikus négy évet töltöttem itt, néha lélegzetelállító volt a csapat. Szomorúan távozom, de szeretnék köszönetet mondani a játékosoknak, a stábnak és a szurkolóknak a fantasztikus bíztatásukért."

Redknapp új szerződése akkor esett kútba, mikor mindenki azt várta, hogy ő lesz Fabio Capello utóda az angol válogatott élén. Ez végül nem jött össze és Redknapp többször utalt rá, hogy kényelmetlenül érezné magát, ha egy hosszabbtávú szerződés nélkül kezdené meg az új idényt. Ennek ellenére Levy csak egy évet garantált volna neki.

A menedzser teljesítette a klubelnök kérését: az első négybe vezette a Spurst, de a Chelsea Bajnokok Ligája-sikere miatt nem indulhat az alakulat a BL-ben.

Redknapp 2008-ban, Juande Ramos kirúgása után lett a londoni csapat menedzsere.

Természetesen már az utódról is találgatnak, az angol lapok szerint az Everton menedzsere, David Moyes a legesélyesebb a megüresedett posztra.

A szerkesztő ajánlja