Holland nyilatkozatok a kiesés után

FFT

2012. június 18., hétfő 07:45

A portugálok legyőzték a hollandokat, ezzel kiütötték a világbajnoki ezüstérmest. Hollandia szövetségi kapitánya és góllövője elismeri: megérdemelten estek ki.

Portugália 2–1-re megverte és kiejtette Hollandiát a halálcsoportból. A holland szövetségi kapitány csalódott, de egyelőre nem aggódik a jövője miatt.

„Nem tudtuk kihasználni lehetőségeinket – mondta Bert van Marwijk. – Az ellenfeleknek gólokat ajándékoztunk, ezért kaptunk ki már a dánoktól is. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű megismételni 2010-es teljesítményünket, amikor a döntőbe jutottunk a világbajnokságon. Azóta semmit sem fejlődtünk. Próbáltam egységessé tenni a válogatottat, de hiába. Háromszor kikaptunk, ezen nincs mit magyarázni, ebben benne vannak az én hibáim is, de nem aggódom a jövőm miatt. Csalódott vagyok, de nézzük meg a csapat átlagéletkorát, ez sok mindent megmagyaráz.”

A hollandok a találkozó elején vezetést szerző Rafael van der Vaart nem beszélt mellé: kijelentette, hogy Huntelaar és Van Persie nem fér meg egymás mellett a pályán.

„Nem voltunk elég jók ezen az Európa-bajnokságon, ezért estünk ki – vélekedett a középpályás. – Tudtuk, hogy nehéz lesz két góllal nyerni, de mindannyian rosszul futballoztunk, és ezért sajnálom nagyon a szurkolókat is. Borzalmasan kezdtük a kontinensviadalt, de itt már csak a legjobbak vannak, persze utólag könnyű beszélni. Mindannyiunknak tükörbe kell néznie, és elszámolnia lelkiismeretével. Most kezdhetünk mindent elölről. Túlságosan is védekező felfogásban indultunk neki a tornának, és végleg kiderült, hogy Klaas-Jan Huntelaar és Robin van Persie nem fér meg együtt a pályán.”

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.