Hoppá! Mourinho a Barcelona védőjét akarja

FFT

2012. május 24., csütörtök 20:45

Néhány játékosát marasztalja, néhánytól pedig megszabadulna José Mourinho. A Real Madrid vezetőedzője a szezon végén sem kezdte meg a vakációt. Ehelyett már a jövő évi kereten dolgozik.

José Mourinho egyelőre vár a jól megérdemelt szabadságával. A spanyol bajnokságot nyert Real Madrid vezetőedzője már most azon fáradozik, hogy kialakítsa együttese jövő évi keretét, azt, amellyel megcélozhatja a Bajnokok Ligája trófeáját.

Mourinho először is néhány olyan játékost próbál maradásra bírni, akik az előző idényben elégedetlenek voltak a helyzetükkel. Elsősorban ilyen Gonzalo Higuaín, aki Karim Benzema mögött egyértelműen a cserecsatár szerepkörére kárhoztatott. Más kérdés, hogy amikor lehetőséget kapott, mindannyiszor élt vele, húsznál is több gólt lőtt a szezon során. Antonio Adánt, Iker Casillas cseréjét is marasztalja Mourinho. A hírek szerint egyébként mindkét futballista nyitott arra, hogy továbbra is a Real Madridban játsszon. Adán a Király Kupában számít több lehetőségre, az argentin támadót pedig „nélkülözhetetlennek” nevezte Mourinho, ami állítólag hízelgett Higuaínnak.

Lassana Diarra már tavaly is menni akart, aztán Mourinho rávette, hogy maradjon. A francia középpályás most megint lelépne, de a forgatókönyv nem változott: edzője még mindig ragaszkodik hozzá.

Ricardo Carvalho és Hamit Altintop azonban bizonyosan távozik. Utóbbi miatt Mourinho ma délelőtt Törökországba utazott, hogy véglegesítse Fatih Terimmel és a Galatasarayjal a játékos átigazolását.

Igazolni is akar persze Mou.

Az egyik spanyol lap szerint nem mást, mint a Barcelona fiatal védőjét, Montoyát szemelte ki magának. A katalán bekket az edző Arbeola alternatívájának szánja a jobb oldali hátvéd posztján. Július 1-ig „csupán” 12 millió euróért kivásárolható lenne a szerződéséből, de tekintve, hogy a Barcelonáért dobog Montoya szíve, finoman szólva is kétséges, hogy elfogadná-e a Real Madrid amúgy megtisztelő hívását.

Végül egy nem kevésbé izgalmas hír, ami talán csak pletyka: külföldi lapinformációk szerint Mourinho új sportigazgatót szeretne, méghozzá Luís Figót. A gond az, hogy ezt a posztot jelenleg nem kisebb legenda tölti be Madridban, mint Zinedine Zidane…

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.