Huszti a német élvonal csúcsigazolása

FFT-MTI

2012. szeptember 20., csütörtök 22:20

A Hannover 96 magyar középpályását tartja eddig a Bundesliga legjobb nyári igazolásának a dpa német hírügynökség, amely terjedelmes interjút készített csütörtökön a futballistával.

A szerző kitér arra, hogy a 29 éves játékost 750 ezer euróért szerezte vissza az orosz Zenittől a Hannover, amelyben Huszti 2006 és 2009 között 81 bajnoki találkozón szerepelt. Ez az összeg hozzávetőlegesen egy százaléka annak, amennyit a szentpétervári klub kifizetett az FC Portónak a brazil válogatott Hulkért és a Benficának a belga Axel Witselért.

A dpa újságírója úgy fogalmaz, hogy „az egyszázalékos futballista” a világ egyik legerősebb bajnokságában három forduló után vezeti a liga kanadai táblázatát két góllal és öt gólpasszal, ráadásul a 2. kör után a Kicker című szaklap, az elmúlt hétvégét követően pedig a bundesliga.de olvasói választották a forduló legjobbjának.

Huszti a Wolfsburg elleni 4–0-s siker alkalmával négy gólpasszt adott, múlt szombaton, a Werder Bremen ellen 3–2-re megnyert találkozón pedig két gólt jegyzett és egy találatot készített elő. Utóbbi mérkőzésen a 93. percben szerzett győztes találata után levette a mezét, kirohant a hannoveri szurkolókhoz, és ünneplés közben felmászott a drukkereket a pályától elválasztó kerítésre, ezért a játékvezető két sárga lappal és a második sárgával automatikusan együtt járó kiállítással büntette.

„A csapat nélkülem is tud futballozni” – nyilatkozta Huszti a dpa-nak, utalva a most vasárnap sorra kerülő Hoffenheim elleni bajnokira, amelyen a piros lap miatti egymeccses eltiltását tölti majd.

„Három évvel ezelőtt megadatott számomra a lehetőség, hogy nemzetközi csúcsklubhoz igazoljak. Azt a szintet akkoriban a Hannover nem érte el. Nem éreztem úgy, hogy kockáztatok, inkább azért mentem Oroszországba, mert olyan egyesület szerződtetett, amelynél nagyszerűek voltak a kilátások” – mondta.

Husztit 2009-ben hárommillió euróért vitte el a Zenit, a Hannover pedig a legjobb pillanatban vásárolta vissza a miskolci születésű játékost, ha úgy tetszik, 2.25 milliót keresett az üzleten.

„Számomra a visszatérés olyan volt, mintha hazajöttem volna – fogalmazott az 51-szeres válogatott futballista, hozzátéve: – Jó érzés, hogy az itteniek közül sokakat ismerek, ez nagyban könnyíti a helyzetemet. A Hannover ráadásul most sokkal jobb, mint korábban volt, legfőképp a kispad erősödött jelentős mértékben, több a jó képességű labdarúgó.”

A Hannover – minden bizonnyal Husztival a kezdőcsapatban – csütörtök este 21.05-től a holland Twente vendége lesz az Európa-liga csoportkörének első fordulójában.

A szerkesztő ajánlja

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.