Huszti milliós segítsége

2012. január 3., kedd 17:36

Jótékony akcióval kezdte a 2012-es évet Huszti Szabolcs: a Zenit labdarúgója az általa évek óta támogatott Gyermekkor Alapítványnak egymillió forintot, a Madarász kórházban fekvő betegeknek pedig dedikált labdákat, és aláírt FourFourTwo magazinokat adott át.

(Kattintással megtekinthető a galéria)

 

Visszatérő vendégként fogadták a Madarász utcai Gyermekkórház dolgozói Huszti Szabolcsot, aki évek óta hűséges támogatója az intézet fejlesztéseit finanszírozó Gyermekkor Alapítványnak. Az 51-szeres válogatott labdarúgó 2008-ban csatlakozott a jótékony szervezethez, amelynek kampányleveleiben és a városszerte kihelyezett óriásplakátjain szerepelt. Az elmúlt években – a Zenit légiósát is menedzselő F-Group iroda vezetőjével, Filipovics Vladannal, és a szintén példaértékű karitatív tevékenységet végző Juhász Rolanddal – rendszeres adományokkal segíti a kis betegek korszerű gyógyítását, és sokadik alkalommal látogatja meg a kórházban fekvő gyerekeket.

Huszti Szabolcs a keddi találkozóra sem érkezett üres kézzel: egymillió forintot fizetett be a Gyermekkor Alapítvány számlájára, valamint dedikált labdákat osztott szét, és a FourFourTwo februári számát – amelyben a magyar sajtóban egyedüliként szentpétervári riport jelent meg róla –  ajándékozta az onkológián ápolt betegeknek.

„Az ember ilyenkor mindig magába néz, átértékeli az életét, és rájön: valóban nincs fontosabb az egészségnél – összegezte a tanulságokat Huszti Szabolcs. – Hannoverben és a Zenitnél is megszokott program, hogy a klub játékosai ellátogatnak kórházakba, vagy jótékony szervezetek mellé állnak. Én ezt nem azért teszem, hogy jó színben tűnjek fel, vagy, hogy jobban aludjak. Hanem, hogy felhívjam a figyelmet arra: igenis van lehetőség segíteni, és aki teheti, az tegye meg, mert szükség van rá. Korábban a válogatottban kapott prémiumomat ajánlottam fel, de amióta nem szerepelek a nemzeti csapatban, a saját pénzemből adok – jó szívvel, teszem hozzá. Mert tudom, hogy jó helyre kerül. Végigsétáltunk kórházon, és láttam, hogy többek között a mi felajánlásaink is kellettek ahhoz, hogy modern intenzív osztály épüljön, vagy például, hogy az alapítvány megvásárolja azt az ultrahanggépet, amiért a napokban 15 millió forintot fizetett.”


A cikk folytatása az FFT.hu-n olvasható.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.