Ilyen őszinte interjút még nem adott Mourinho

FFT

2012. május 6., vasárnap 21:20, frissítve: hétfő 11:43

A Real Madrid mestere egy személyes kérdésekből álló interjúra kapott felkérést az ABC riporterétől. A portugál meglepő módon minden kérdésre válaszolt, minden aktuális témát górcső alá vett.

 

Személyiségéről:

„Fiatal vagyok, 49 éves. A srácok érzik az erőmet, a jellememet, az ambíciómat. Egy személy, aki élni akarást közvetít és aki a közvélemény szerint inkorrekt. Megosztó személyiség vagyok. Egy ember, aki a szabadságért harcol. Nem érdekelnek a négy meccses eltiltások, ha egyszer ki akarok mondani valamit. A nem normális dolog az az, amikor tökéletesnek próbálsz tetszelegni, miközben, mint végül kiderül, semmi sem tökéletes. Én soha nem bújtam a tökéletesség álarca mögé.”

---- Arról, hogy folytatja-e a Real Madridnál ----

 

 

Arról, hogy folytatja-e a Real Madridnál:

„Egyetlen edző sem nyerte még meg korábban a három legerősebb bajnokságot. Ez volt a célom. Ez egy nagyszerű élmény az életemben és a munkámban egyaránt. Nem hiszem, hogy én leszek az egyetlen, aki ezt eléri. Szerintem 10 éven belül lesznek edzők és játékosok is, akik elérik mindezt. Most az a célom, hogy címekhez segítsem a Real Madridot, majd az itteni távozásom után továbbra is a három legerősebb bajnokság egyikében szeretném folytatni. Azonban jelen pillanatban élő szerződésem van a klubbal még 2 évig és a családommal együtt elégedettek vagyunk, hogy egy kis stabilitás állt be az életünkbe, amit eddig nem élvezhettünk, hiszen 2-3 évente költöznünk kellett. Így hát, örömmel folytatom a munkámat a Real Madrid együttesénél.”

---- Kapcsolatáról Florentino Perezzel ----

mou_anoeta

 

Kapcsolatáról Florentino Perezzel:

„Florentino mindig lenyűgöz engem projektjeivel és mentalitásával. Meggyőztek. Florentino azt mondta, hogy Nekem a Madridra van szükségem. És tényleg, abban a pillanatban, amikor megnyertem a Bajnokok Ligáját az Interrel, a Real Madridra volt szükségem, hogy teljes legyen a karrierem. Ha nem edzethetném a Madridot, nem lehetne teljes a pályafutásom. Nem az a lényeg, hogy játékosként vagy edzőként bekerülj a Real Madridba, hanem hogy nyerj valamit a Real Madriddal. A Királyi Gárda edzőjének lenni karrierem legnehezebb munkája volt és mindig az is marad.”

---- A sajtó kezeléséről ----

 

 

A sajtó kezeléséről:

„Neveztek már engem „A portugál diktátornak”, ami az egyik legnagyobb sértés, ami valaha ért. Már nem zavarnak a személyemre irányuló támadások. Kicsit fáj, mikor a fiam, vagy a lányom hallja ezeket és elmeséli nekem: „Nézd papa, mit mondtak rólad.” Fáj nekem, mert nekik fáj és ők úgy gondolják, hogy engem bánt a dolog. Mindig mondom nekik, hogy ne törődjenek vele és hogy nem történt semmi.”

---- Stílusáról ----

 

 

Stílusáról:

„Az eredményeim magukért beszélnek, ahogy az is, hogy hány gólt szerzett a Chelsea az irányításom alatt és hány győzelmet ért el. Karrierem gazdagsága abban rejlik, hogy több országban is edzősködtem már. Ha elmész Olaszországba, és úgy játszol, ahogy Angliában szoktak, akkor nem nyerhetsz. Nehéz kiválasztani a megfelelő játékosokat, hiszen ha technikailag elég jó vagy, de hiányzik belőled „a másik dolog”, akkor nehéz az én irányításom alatt játszanod. Próbálom megváltoztatni azoknak a játékosoknak a mentalitását, akik úgy gondolják, elég csak játszani. Engem lenyűgöz a Real Madrid szép játéka. Nem szeretem az ellenfél labdatartós játékát.”

---- Egy kapus igazolásáról ----

Egy kapus igazolásáról:

„A Real Madrid kapust keres, ugyanis Adán nem akarja itt folytatni. Az a dolgom, hogy meggyőzzem Antoniot a maradást illetően. Ikertől is kértem segítséget. Több lehetőséget kell neki adnunk. Megígértem neki, hogy szerepelhet a kupában. Csodálom a céltudatosságát, ezt mondta nekem: „Imádom a Real Madridot, de minden vasárnap játszani akarok.” Ez a történet átalakult úgy, hogy meg akarunk szabadulni Casillastól.”

---- A játékosokat érő nyomásról ----

 

 

A játékosokat érő nyomásról:

„Iker azt mondta nekem: „Basszus, ebben a hosszú szezonban volt néhány pillanat, amikor hatalmas nyomás volt rajtunk, te pedig egy kicsit szemét voltál.” Nevettünk, de tudtam, mire céloz, mit akar kiprovokálni. Szerette volna növelni a nyomást bizonyos momentumokban. A Bayern elleni kiesést követően a legkedvesebb edzővel találkoztak. Ezt mondtam nekik: Nyugi, a bajnokságot megnyerjük.”

---- Kompromisszumkötésről ----

 

 

Kompromisszumkötésről:

"Nem értem az olyan tagokat futballklubok személyzetében, akik se nem fociztak, se nem madridisták, mégcsak nem is tudnak örülni egy-egy játékos sikerének vasárnaponként, mégis madridistának mondják magukat. Azoknak, akik velem akarnak dolgozni, olyannak kell lennie, mint például Ribotnak, akinek a család után rögtön a Real Madrid az első.”

---- Az igazolásokról ----

 

 

Az igazolásokról:

„Kettő változás lesz hogy még erősebb legyen a csapat. Azoknak a játékosoknak, akik az idei szezonban érkeztek és még nem tudtak tökéletesen alkalmazkodni, kényelmesebb lesz a helyzetük a jövőben. Továbbá javítani fogjuk az infrastruktúrát köszönhetően az Elnök úrnak és José Ángel Sáncheznek.”

---- Az Aranylabdáról ----

 

 

Az Aranylabdáról:

„Melyikük nyerte meg a világ legfontosabb bajnokságát? Cristiano. Melyikük nyerte meg a BL-t? Egyikük sem. Melyikük érdemli meg az Aranylabdát? Cristiano.”

 

 

 

 

Forrás: madridista.hu

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.