Ír és orosz fölény Lengyelországban

FFT-MTI

2012. június 11., hétfő 16:44

A lengyel-ukrán szervezésű labdarúgó Európa-bajnokság első négy lengyelországi mérkőzését 162 ezer szurkoló látta élőben a stadionokban: a drukkerek fele lengyel, míg a külföldi nézők közül a legtöbben az írek (10 százalék) és az oroszok (8,5 százalék) voltak.

A krakkói és a mérkőzéseknek otthont adó városok - Varsó, Wroclaw, Gdansk, Poznan - szurkolói zónáiban három nap alatt több mint 740 ezren fordultak meg: csaknem felük Varsóban szórakozott - olvasható az Eb lengyel szervezőinek hétfői közleményében.

A szurkolók nagy érdeklődéssel követték a válogatottak edzéseit is: összesen 77 ezer focirajongó jelent meg a csapatok lengyelországi tréningjein. A legtöbben - 25 ezren - a hollandokra voltak kíváncsiak.

A varsói, gdanski, poznani, wroclawi és a krakkói repülőtereken három nap alatt közel háromezer légforgalmi műveletet, azaz felszállást és leszállást hajtottak végre, ebből csaknem 500 kizárólag az Eb-t szolgálta ki. Az öt város közötti vasúti forgalomban pedig közel 1200 összeköttetést jegyeztek.

Lengyelország keleti részében, a schengeni övezet határán az Eb előtti időszakhoz viszonyítva 30 százalékkal nőtt a forgalom ebben a péntektől vasárnapig terjedő időszakban: összesen csaknem 231 ezren lépték át a határt mindkét irányban. A repülőtereken 15 százalékkal nőtt a külföldi járatok utasforgalma: 40 ezren utaztak be, míg 32 ezren hagyták el az országot.

Az Eb nyitónapján, pénteken közel 12 ezer rendőr és mintegy 2600 városőr felügyelt a rendre az öt lengyel nagyvárosban. A rendvédelmi szervek jelenlétét az ukrajnai mérkőzések idejére csaknem felére csökkentették, míg a vasárnapi összecsapásokon már 7300 rendőr és 1900 városőr volt szolgálatban.

Három nap alatt majdnem 700 alkalommal volt szükség orvosi beavatkozásra és összesen 28 alkalommal került sor rendbontásra.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.