Ismét fenyeget az ukrán veszedelem

FFT

2012. június 15., péntek 15:00, frissítve: péntek 17:29

Az ukránok önbizalmának jót tett a svédek elleni fordítás, már a franciák ellen is győzelemre készülnek. A másik oldalon egyelőre mindenki adós a jó játékkal. Mi lesz ebből este hattól?

A D csoport második fordulójában a társházigazda Ukrajna ezúttal az egyik esélyesnek tartott Franciaország ellen lép pályára Donetskben. Sevcsenkóék a svédek ellen hátrányból fordítottak, és győzelemmel rajtoltak az Európa-bajnokságon, míg a franciák a torna talán leggyengébb, legkevésbé szórakoztató meccsen játszottak „szalonremit” az angolokkal.

Mindkét válogatott jól tudja, hogy a tét hatalmas, hibázási lehetőség nem nagyon van: az ukránok egy győzelemmel szinte már a következő körben érezhetnék magukat, míg a túloldalon azért dolgoznak majd Benzemáék, hogy végre sikerüljön úgy játszani, ahogy azt egy esélyestől elvárják: előzetesen azt mondták, ezen a tornán főleg támadásban lehet majd erős a francia csapat, ehhez képest az első meccsen ebből semmit nem lehetett felfedezni.

A kulcsjátékosok egytől egyig visszafogott teljesítmény nyújtottak, a csapat játékából nem csak az elképzelés, de a lendület is hiányzott. Az ukránok nagyon bíznak benne, hogy Sevcsenko újra képes lesz megismételni a svédek elleni teljesítményét, amikor egymaga szerzett két gólt, és ezzel megnyerte csapatának a találkozót: „Már nem húsz éves, de továbbra is ugyanolyan ügyes, ezt láthattuk az első meccsen is” – emelte ki a meccs előtt Laurent Blanc, a francia válogatott szövetségi kapitánya.

A franciáknál egyelőre kérdéses, hogy a középpályán milyen összeállítást választ a szövetségi kapitány: a főleg védekezésben hasznos M’Vila elvben már felépült sérüléséből és visszafoglalhatja helyét a kezdőcsapatban, amennyiben viszont Blanc mégsem mellette dönt, Alou Diarra kaphat helyet a középpályán.

Az ukránoknál semmi változás nem várható, Oleh Blohin feltehetően ugyanazzal próbálkozik majd, amivel a svédek ellen. A hazai pálya most is nagy előny lehet, a franciák harcos, mindenre elszánt ukrán válogatottra számíthatnak.

Lapozz tovább a várható kezdőcsapatokra!

---- Várható kezdőcsapatok ----

Ukrajna–Franciaország
Donetsk, Donbass Aréna. 18:00 (TV: m1)
Vezeti: Björn Kuipers (holland)

Ukrajna: Pjatov – Szelin, Mihalik, Hacseridi, Huszev – Timoscsuk – Konopljanka, Nazarenko, Jarmolenko – Voronyin, Sevcsenko

Franciaország: Lloris – Evra, Mexes, Rami, Debuchy – M’Vila, Cabaye – Malouda, Nasri, Ribéry – Benzema

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.