Jó helyre került Juhász válogatott prémiuma + Fotók

FFT

2012. június 16., szombat 11:45, frissítve: vasárnap 18:04

A labdarúgó egymilliós adományából korszerűsítette ultrahangszobáját a Madarász utcai Gyermekkórház.

Van, amivel a nyári szabadsága idején sem áll le Juhász Roland! A válogatott labdarúgó évek óta hűséges támogatója a Gyermekkor Alapítványnak, amely szervezet többek között az Anderlecht védőjétől kapott adományokból korszerűsíti a Madarász utcai Gyerekkórház berendezéseit. Juhász Roland ezúttal is fölajánlotta a válogatott mérkőzésekért járó prémiumát, az F-Group Alapítványon keresztül egymillió forintot utalt a Gyermekkor számlájára. A futballista szokásához híven ellátogatott az intézménybe, és azt is megnézte: adományából milyen fejlesztést végzett az alapítvány.

dr. Kemény János, Juhász Roland és Jázmin és Filipovics Vladan

„Évek óta tervezzük, hogy felújítjuk az ultrahangszobát, de mivel nemrég adtuk át az új intenzívosztályt, amit nagyjából 30 millióból valósítottunk mag, valamint jelenleg is folyik a sebészet három új kórtermének kialakítása, nehéz lett volna elkülöníteni egy nagyobb összeget erre a célra. Éppen ezért jött a legjobbkor Juhász Roland úr adománya, amit erre fordíthattunk – mondta dr. Kemény János főorvos, a Gyermekkor Alapítvány kuratóriumi elnöke. – Huszti Szabolcs és Juhász Roland 2008-óta támogatja az alapítványunkat, minden évben milliókat áldoz ránk az F-Group Alapítványon keresztül, amiért nagyon hálásak vagyunk. Nem csak fantasztikus sportpályafutásuk, de példaértékű karitatív tevékenységük miatt is nagyra tartjuk a két labdarúgót.”

Juhász Roland kislányával, Jázminnal és menedzserével, Filipovics Vladannal érkezett a Madarász utcai Gyerekkórházba, ahol miután megnézték a főbejárat mellett felállított plakátot – amin a futballista és kislánya látható – körbesétáltak az intézményen.

„Rengeteget változott a kórház azóta, mióta először jártam itt – az előnyére, teszem hozzá – szögezte le Juhász Roland. –  Látszik, hogy az alapítvány mennyit tesz azért, hogy a gyerekeket megfelelő körülmények között, és korszerű gépekkel gyógyítsák. Örülök, hogy az adományunk jó helyre kerül. Az ultrahangszobában egyébként nem most járunk először, a kislányomat történetesen vizsgálták is már itt. Remélem, a jövőben minél jobb eredményeket ér el a válogatott, és akkor még több pénzt fordíthatok adományokra. Ami engem illet: még egy hétig leszek itthon, aztán megyek vissza Brüsszelbe. Ott elkezdem a felkészülést, de hogy hol kezdem az idényt, azt még nem lehet tudni.”

dr. Dabous Fayez főorvos boldog, hogy Juhász Rolandnak köszönhetően új ultrahangszobában dolgozhat

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.