Két szurkolóról ma dönt a bíróság

FFT

2011. október 10., hétfő 10:59, frissítve: hétfő 23:57

Két személyt vett bűnügyi őrizetbe szombat délután a Nyíregyházi RK – akik a Nyíregyháza–Szeged NB II-es bajnoki meccsre érkeztek többedmagukkal, csakhogy Diósgyőrből.

Már a meccs előtt feszültséget keltettek azzal, hogy az egyik szórakozóhely közelében csoportosulva, és elkötelezettségüket jól hangsúlyozva provokálni próbálták a hazai ultrákat, vagy akiket annak gondoltak. Újabb problémát vetett fel, hogy jegyet vettek a meccsre, a korábbi előéletet ismerve nyilván nem a hazai szektorban szurkolva. Eddig nem is történt semmi törvénytelen, ám a gólzáporosra sikeredett összecsapás végén ismét megpróbáltak a hazai publikummal tettleg kapcsolatba kerülni.

A rendőrség külön nem készült a mérkőzés biztosítására nagyobb erőkkel, ez nem is volt indokolt, a hangos és agresszív csoport viselkedése nyomán megfelelő erővel voltak a megfelelő helyen, és előállítás után őrizetbe vettek két személyt garázdaság miatt. A Nyíregyházi Városi Bíróság ma dönthet sorsukról, a pár évvel korábbi nagyobb kárt okozó incidens után több szurkoló maradt hosszabb rövidebb ideig börtönben. A rendőrség továbbra is következetesen fellép minden rendbontás ellen...

Forrás: Boon

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.