Ki marad a Serie A-ban? - 22 csapatot vizsgálnak bundaügyben

FFT

2012. május 9., szerda 15:45, frissítve: szerda 16:28

Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) 22 csapat 61 játékosa ellen nyomoz fogadási csalás ügyében, a Serie A-ból az Atalanta, a Novara és a Siena érintett.

Nem csillapszik Olaszországban a lényegében 2006 óta tartó - mindannyiszor ugyan valamelyest más jellegű - bundahullám, az olasz hatóságok ismét nagy munkában vannak. Egyelőre neveket nem lehet tudni, klubokat viszont igen, és három Serie A-s együttes is a gyanúsítottak között van: a Siena, a Novara és az Atalanta. Ne vegyünk tehát mérget arra, hogy idén a Cesena, a Novara és a Lecce esik ki az élvonalból, ha a fenti csapatok bűnössége beigazolódik, minden bizonnyal a Serie B-be száműzik őket.

A hatóságok és a szövetség 33 gyanús meccset vizsgál, ezek közül 29 másodosztályú találkozó. A további érintett csapatok: AlbinoLeffe, Ancona, Ascoli, Avesa, Cremonese, Empoli, Frosinone, Grosseto, Livorno, Modena, Monza, Padova, Pescara, Piacenza, Ravenna, Reggina, Rimini, Sampdoria, Spezia. Mind a 22 csapat gyanús meccse még a Serie B-ben volt, manipulált élvonalbeli meccsekről egyelőre nincs szó.

Olaszországban korábban 30 embert vettek őrizetbe a tavaly júniusban kirobbant fogadási csalási botrány kapcsán, többek között a világbajnoki ezüstérmes Giuseppe Signorit, illetve az Atalanta csapatkapitányát, Cristiano Donit. Kettejüket öt, illetve három és fél évre eltiltották augusztusban, míg az élvonalba tavaly feljutott Atalanta 6 pont levonással kezdte meg a mostani szezont.

(football-italia.net)

Forrás: football-italia.net

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.