Könnyek és csodagólok – a MU nyerte a rangadót

FFT

2012. szeptember 23., vasárnap 16:35, frissítve: hétfő 07:06

Előbb az 1989-es Hillsborough-tragédiára emlékeztek a csapatok, majd a futballé lett a főszerep Liverpoolban: a házigazda továbbra is szenved, a United szerezte meg a három pontot.

Megrázó jelenetek előzték meg a Liverpool–Manchester United bajnokit, a mérkőzés előtt a Hillsborough-katasztrófa 96 áldozatára emlékeztek a főszereplők és a szurkolók. Bobby Charlton virágot adott át a Liverpoolt képviselő Ian Rushnak, majd Ryan Giggs és Steven Gerrard eresztett el 96 piros léggömböt, miközben a hazai tábor „Igazságot a 96-nak" feliratot formázott – és természetesen felhangzott a You will never walk alone című "klubhimnusz".

Talán a könnyfakasztó pillanatoknak hála, de egy viszály is véget ért: Angliában sokan találgatták, hogy vajon az emlékezés feloldja-e valamelyest Evra és Suárez ellentétét, és kezet fognak-e a meccs előtt. Korábban Suárez rasszistának tartott megjegyzésén bántódott meg Evra, és bár az uruguayi próbálta menteni magát, eleddig nem történt közeledés. Nos, a két játékos most félretette a haragot, és kezet rázott, bár egymás tekintetét kerülték.

A gólnélküli első félidő után gyorsan vezetést szerzett a házigazda (Gerrard a 46. percben gyönyörű gólt lőtt), amit gyorsan egalizált a United (az 51. percben Rafael csavart zseniálisan a kapuba).

A találkozót Van Persie – ki más... – döntötte el – kis bírói segítséggel. Valencia betörésénél a játékvezető szabálytalannak látta a Johnson belépőjét. A megítélt 11-est a holland értékesítette. Hiába volt jobb a Pool, a Manchester türelmes játéka 3 pontot ért.

PREMIER LEAGUE, 5. FORDULÓ

Liverpool–Manchester United 1–2 (0–0)

Liverpool, Anfield Road. V.: Halsey (angol)

G: Gerrard, 46., ill. Rafael, 51., Van Persie, 81., 11-esből

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.