Közülük válogat a Real Madrid – nevek

FFT

2012. július 10., kedd 08:00, frissítve: kedd 14:52

Eddig kilenc név – a Marca szerint ennyi játékos neve került szóba a Real Madridnál. Persze nem érkezhet mindenki, de egy-két igazolásra feltétlenül lesz lehetőség. Kit választana a szurkoló?

Robin van Persie

Az egyik legnagyobb név a kalapban, egyben az egyik legnehezebb feladat is Florentino Pérez számára. Kijelentette, hogy szeretné elhagyni az Arsenalt, a Real Madrid pedig folyamatosan ott legyeskedett körülötte az elmúlt években. Probléma, hogy a Barcelona és a City is vinné, azaz a madridiaknak versenyezni kell, ha szeretnék szerződtetni a labdarúgót.

---- Javi Martínez ----


Javi Martínez

Az Athletic Bilbao válogatott középpályása a spanyol szurkolók favoritja – derült ki a Marca közvélemény-kutatásából. Jól bánik a labdával, stabilitást ad a középpályának, tehát nagyjából hasonlóak az adottságai, mint Xabi Alonsónak. Klubja ugyanakkor nagyon nem akarja elengedni, pláne nem a rivális Real Madridnak.

---- Lucas Moura ----


Lucas Moura

Népszerűsége hazájában már-már Neymaréval vetekszik, de kérdéses, hogy a brazil közeg után mire lenne képes Európában. A Real Madrid hónapok óta erőteljes érdeklődést mutat irányába, de eddig nem nagyon lépett, ami azt sejteti, Mourinho nem igazán tervez a brazil válogatott labdarúgóval.

---- Luka Modric ----


Luka Modric

A prioritás – írták róla nemrég a spanyolok. Jól irányít a középpályán, technikás, nagyon nehéz tőle elvenni a labdát. A Tottenham feltehetően elengedné, ha megfelelő ajánlatot kapna, és ha hinni lehet a híreknek, a Real Madrid hajlandó is kinyitni a pénztárcáját. A spanyol szakírók szerint ugyanakkor nem annyira logikus, hogy egy várhatóan cserejátékosért közel negyvenmillió eurót fizessen a klub.

---- Maicon ----

Maicon

Az idő múlásával egyre csekélyebbek az esélyek, de azért még mindig ott van Mourinho szerepe az ügyben: a portugál vezetőedző nagyra tartja Maicon játékát, és többször kérte a Real Madrid vezetőségét, hogy szerezzék meg neki a jobbhátvédet. Tapasztalata miatt alighanem nagy hasznára lenne a csapatnak, ahol újra megtalálhatná régi formáját.

---- Braniszlav Ivanovics ----

Braniszlav Ivanovics

A Chelsea sziklája mozdíthatatlannak tűnik, mégsem lehet kizárni, hogy megszerzi a Real Madrid. Ebben a szezonban csapata egyik legjobb játékosa volt, a BL-ben gyakorlatilag hiba nélkül futballozott, nagy érdemeket szerzett abban, hogy a Chelsea elütötte a Barcelonát a címvédés lehetőségétől. Több poszton is bevethető, ezért erősítést jelentene – még a Real Madridnak is.

---- Neymar ----


Neymar

A brazil labdarúgós talán legfényesebb csillaga lassan évek óta ott van a Real Madrid kiszemeltjei között, eddig azonban nem sikerült elcsábítani. Más források szerint közben a Barcelona meg is előzte a „királyi gárdát”, úgyhogy jelenleg egyáltalán nem tudni, mi a valós helyzet vele kapcsolatban. Az biztos, hogy mostanában kevesebb a hír az esetleges Madridba igazolásáról, ami arra utal, hogy Mourinho nem szorgalmazza megvételét.

---- Sergio Agüero ----


Sergio Agüero

A Manchester City sztárjának megvétele akkor kerülhetne szóba, ha Higuaín távozna a nyáron. Most nem így néz ki, így alighanem Agüero is marad a helyén. Mindenesetre a spanyol bajnokságban egyszer már bizonyított, s ha nem is most, de nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben újra megmutathatja magát a világ legerősebb bajnokságában.

---- Lukasz Piszczek ----

Lukasz Piszczek

A lengyel válogatott játékos jól játszott az Eb-n, a német bajnokságban pedig a bajnok Dortmund meghatározó tagja volt. Magabiztos védekezésben, és olykor a támadásokhoz is fellép, játékában ugyanakkor leginkább a nagy munkabírás a hangsúlyos. Viszonylag könnyen megszerezhető célpont, mégsem tűnik túl valószínűnek, hogy a nyáron vele erősítene a klub.

Forrás: Marca

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.