Legendák búcsúja - teljes generációváltás a Milannál

FFT

2012. május 15., kedd 10:12, frissítve: kedd 17:57

Nesta, Gattuso, Inzaghi, Van Bommel biztosan, Seedorf és Zambrotta valószínűleg távozik.

Az idén semmit sem nyerő Milannál minden bizonnyal lezárult egy korszak: a csapattal kétszer is BL-t nyerő legendák közül Alessandro Nesta, Gennaro Gattuso és Filippo Inzaghi is távozik, Mark van Bommel pedig tegnap jelentette be, hogy a PSV-ben folytatja pályafutását. Gianluca Zambrotta és Clarence Seedorf is feltehetően távozik, ők még nem döntötték el, hol folytatják a pályafutásukat, ha egyáltalán folytatják. Továbbá Massimo Ambrosini lábában sincs már túl sok idény.

Sokan féltik a Milant amiatt, hogy hirtelen, egyetlen nyár alatt hagyja el sok meghatározó régi harcos a klubot, bár azért Gattuso, Inzaghi és Zambrotta sem volt már alapember az utóbbi években, a Milan mégis versenyképes volt. Utólag kiderült, sokkal nagyobb érvégés volt, hogy tavaly Andrea Pirlót már nem marasztalták, ezzel minden bizonnyal önként adták a Juve kezébe a scudettót, hiszen Pirlo a Juve legnagyobb hőse volt idén.

És hogy kikkel pótolja a távozókat a milánói együttes? Rengeteg név kering a levegőben persze, egyelőre csak az biztos, hogy a Nancy középpályása, Bakaye Traoré és a Fiorentinától érkező válogatott, Riccardo Montolivo nyártól már a Milan játékosa lesz.

(goal.com)

Forrás: goal.com

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.