Létfontosságú csata vár az NB I újoncaira

FFT

2012. május 4., péntek 10:30

Két, remek őszt, majd gyengébb tavaszi szezont produkáló együttes csap össze pénteken 18 órától a Stadion utcában. A Pécs a Diósgyőrt látja vendégül. Mivel mindegyik gárdának nagyon kellenek a pontok, izgalmas csatára lehet számítani.

"Senki nem gondolta volna, hogy a remek ősz után tavasszal így megtorpannak az újonc csapatok" - kezdte a pénteki mérkőzés felvezetését a PMFC vezetőedzője, Mink Olivér. A két együttes hetedik (DVTK) és nyolcadik (PMFC) a tabellán, ráadásul azonos pontszámmal állnak, így igazi ki-ki meccsre számíthatnak a szurkolók. A Diósgyőr rossz szériában van, ahogy a baranyaiak is fordulók óta várnak a győzelemre. "Vagy megállítjuk most a szekeret, vagy gördül tovább lefelé. Kit kapjunk el, ha nem a Diósgyőrt?" Nem lesz egyszerű, a vendégeknek ugyanis szintén nagyon kellenek a pontok.

"Sajnos a tavasz nem úgy sikerült, ahogy szerttük volna, többször szenvedtünk vereséget, ami azért is fájó, mert ősszel csak háromszor kaptunk ki. De ami elmúlt, az elmúlt. Le kell zárni, ami mögöttünk áll és a következő feladatokra figyelni, készülni. Úgy kell odaállni a hátralévő meccsekhez, hogy meg kell nyerni és szépen búcsúzzunk ebben a szezonban" - foglalta össze a helyzetet Dibusz Dénes.

"Ebben a csapatban több van ennél és ha a fiúk is elhiszik ezt, akkor pénteken új fejezetet nyithatunk és elindulhatunk felfelé. A játékosoknak le kell győzni a görcsösséget, feszültséget és akkor győzhetünk" - modta a vezetőedző.

Pénteken a látványos játék helyett valószínűleg a harcé, küzdelemé lesz a főszerep, most az eredményesség a legfontosabb mindegyik félnek. Hogy a tehjer mennyire lehet nyomasztó a játékosoknak? "Ha remegő lábakkal lépünk a pályára, nem vagyunk profi futballisták és nem is érdemeljük meg a siker. A fiúk a klubért, a szurkolókért is játszanak, így mindent meg kell tenniük a győzelemért"- árulta el Mink Olivér.

Szentes Lázár, a DVTK szakmai igazgatója csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján nem csak a Pécs elleni találkozóról beszélt, hanem az edzőkérdésről is. Több, mint kínos az eredménytelenség? - hangzott el a kérdés.

"Kínos. Még nem több, mint kínos, hanem kínos" - válaszolt Szentes Lázár. - "Személy szerint gyűlölök veszíteni és az embert az eredményei alapján ítélik meg. A statisztika - lövések, támadások, passzok, megnyert párharcok stb. száma 29 oldalon keresztül, egyénekre lebontva is, amelyet az InStat Football rendszer szolgáltat és egy hónapja használja a DVTK - azt mutatja, hogy szinte minden mutatóban jobbak voltunk a Debrecennél, nem érdemeltünk vereséget. De az évkönyvekben csak az marad meg, hogy kikaptunk 2-0-ra."

Az okokról Szentes Lázár elmondta, hogy a végjátékban voltak súlyos problémák, mert nem találták el kaput, illetve nem választottak jó megoldást gólhelyzetben.

A Pécs elleni felkészülés kapcsán pedig az hangzott el, hogy az edzői szubjektum is sokat számít, mert a korábban említett statisztikai adathalmaz segít, de a döntést az edző hozza meg.

"Pécsett a pillanatnyi mentális állapot fog dönteni abban, melyik csapat hagyja maga mögött a bajokat. A Debrecen elleni mérkőzés után láttam a játékosokon a szomorúságot, de a fociban főnixmadárnak kell lenni, kudarcsorozat után is erőre kell kapni. Fel tudom készíteni a csapatot az ellenfélből, abból is, hogy mi ilyen felállásban játszunk, de úgyis az dönt, hogy amikor a csatár a kapussal szemben áll, belövi-e a helyzetet vagy nem" - mondta Szentes Lázár, aki számára a védelem összetétele jelentette a legnagyobb kihívást.

"Ivan Rados achilles-sérülés, Igor Gal combsérülés, Nagy Tamás pedig öt sárga lapja miatti eltiltás miatt biztosan nem lép pályára Pécsett. A védelem összetételére több variációt is megnéztem edzéseken, péntek este nyolc óra tájban kiderül, jól döntöttem-e."

Ez a sajtótájékoztató sem múlt el anélkül, hogy szóba ne került volna az edzőkérdés, amivel kapcsolatban Szentes Lázár a következő információt osztotta meg:

"Már csak órák választanak el attól, hogy megérkezzen az új edzőjelölt, aki először csak ismerkedik a csapattal. Aki Pécsett jól körbenéz a stadionban, az talán már látni is fogja őt. Majd az ismerkedés után kerülhet sor a tárgyalásra és az esetleges szerződéskötésre."

Forrás: dvtk.eu, pmfc.hu

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Orbán és Soros egy csapatban játszik? „Soros-szervezetet” pénzel a BM

Több millió forint állami pénzt kapott egy menekülteket segítő szervezet, amely tagja a milliárdos civil hálózatának is.

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.