Löw lemond Götze játékáról

FFT

2011. október 9., vasárnap 13:45, frissítve: szerda 12:53

Nem számít Mario Götzére Joachim Löw Belgium ellen. A német válogatottnak az utolsó Eb-selejtező tétnélküli, hiszen biztos csoportelsőként már ott vannak a kontinensviadalon, ellenben a belgák számára sorsdöntő lesz a mérkőzés.

A Dortmund középpályása, aki a Törökország felett aratott 3–1-es pénteki siker alkalmával megbízható teljesítményt nyújtott, már el is hagyta a németek edzőtáborát, hogy visszautazzon klubjához. Löw döntésével egyébként nagyban segíti a Bundesliga címvédőjét, mivel az pénteken már bajnokit játszik a Werder Bremen ellen, ahol Götzére nagy feladat hárul.

Németország mai edzéséről egyébként nem csak a fiatal irányító hiányzott. A Düsseldorfer Arenában nem volt együtt a társakkal Miroslav Klose, Jerome Boateng és Bastian Schweinsteiger sem. A Bayern München két játékosa a csapat szállásán regenerálódott, a Lazio támadója viszont kiújult térdsérülését kezeltette.

Egyelőre nem tudni, felépül-e a lengyel származású csatár a keddi selejtezőre, jó hír viszont a németeknek, hogy az Isztambulban Achilles-ín sérülése miatt hiányzó Mesut Özil újra teljes értékű edzésmunkát végzett.

Csatlakozott továbbá a németek keretéhez a Dortmundból Ilkay Gündogan és a Bayernből Toni Kroos is, újabb variációs lehetőségeket kínálva ezzel Löwnek.

Belgiumnak a düsseldorfi mérkőzés sorsdöntő lehet az áhított csoportbeli második hely megszerzése szempontjából: jelenleg egy ponttal előzik meg a harmadik Törökországot, akik viszont utolsó meccsükön azzal az Azerbajdzsánnal találkoznak hazai pályán, amely pénteken Bakiban a nem épp félelmetes Ausztriától szenvedett 4–1-es vereséget. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy a belgáknak mindenképpen három pontot kell gyűjteniük a németek ellen, akik az utolsó tíz tétmeccsüket kivétel nélkül megnyerték.

Forrás: spox.com

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.