Magyarok fejlesztik a "futball Facebookját"

FFT

2012. augusztus 9., csütörtök 10:05, frissítve: csütörtök 16:04

A Sportwavez nevű oldal készítői egy lépésre vannak attól, hogy a hazai megjelenéssel együtt nemzetközi szinten is bemutassák fejlesztésüket, amely forradalmasíthatja az amatőr csapatsportok informatikai és információs támogatását. Beszavazhatjuk őket a Webit Congress 2012 startup versenyének döntőjébe.

Magyar fiatalok, akik a futball kapcsán lehetnek híresek – ez most az online világban (is) megvalósulhat. Egy hazai fejlesztőcsapatnak komoly esélye van, hogy bejusson Európa és Közel-Kelet legnagyobb digitális konferenciája, a Webit Congress 2012 startup (vagyis kezdő, de egyedi és értékes ötlettel rendelkező informatikai vállalkozás) versenyének döntőjébe. A szervezők 503 jelentkező közül a legjobb 49 koncepció közé választották a jelenleg kialakítás alatt álló Sportwavezt.

Az első rostán sikerrel túljutó csapatok közül 18 közvetlenül a döntőbe került, további három helyet közönségszavazattal dönthetünk el.

 

 

De mi az a Sportwavez?

  • Egy tematizált közösségi oldal – a „futball Facebook-ja” –, amely a tervek szerint forradalmasítja az amatőr csapatsport informatikai és információs támogatását. A rendszer megkönnyíti a csapatszervezési és menedzselési feladatokat, plusz információkat kínál a legalacsonyabb szintű bajnokságokban futballozókról is játékerősségtől a fair play faktorig, valamint a valós életben elért teljesítményeket az online világban is megjeleníti és elismeri. A rendszer a későbbiekben – az adatok folyamatos bővülésével és a felhasználók növelésével – a tehetségkutatásban is komoly segítséget kínál.
  • A Sportwavez fejlesztése jelenleg is zajlik, néhány hónapon belül elindulhat a próbaverzió, ugyanakkor a döntőbe kerülés a Webit versenyén hatalmas kiugrási lehetőség lehet a termék nemzetközi megismertetésére. A 49 legjobb koncepció 26 különböző országból (23 európai állam mellett képviselteti magát egy-egy ötlettel az Egyesült Arab Emirátus, Jordánia és Ghána is) érkezett, ugyanakkor a magyarok fejlesztése lehet a döntőben az egyetlen sporthoz (illetve futballhoz) kapcsolódó újítás.

A magyar szurkolók és sportszeretők már sokszor megmutatták, hogy a siker érdekében képesek vagyunk összefogni. Most néhány kattintással támogathatjuk a Sportwavez fejlesztőit. Ehhez nem kell mást tenni, mint legkésőbb augusztus 15-ig leadni szavazatunkat a http://webitexpo.com/en/webit/2012/startup.html/41 címen (itt a „Vote now on facebook” gombra kattintva néhány másodperc alatt végigjutunk a procedúrán).

Az októberi döntőbe jutás azt jelentené, hogy a koncepciót az ötletgazdák személyesen prezentálhatják az informatika és a befektetői oldal 6000 nagyágyúja előtt az Isztambulban megrendezésre kerülő Webiten. Futballnyelven: ez picit több, mint egy próbajáték a Barcelonánál.

Egy szavazattal Te is a siker részese lehetsz!

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.