Gyakorlatilag kiesett a Vasas az NB I-ből

Tolnai Balázs (FFT)

2012. május 11., péntek 19:49, frissítve: hétfő 15:45

Hiába játszott jobban a Vasas az NB I 28. fordulójának nyitómérkőzésén Pakson, kikapott, és újabb nagy lépést tett az NB II felé.

Amennyiben az első 20 percet nem vesszük figyelembe, akkor remek első félidőt láthattak a nézők. A játékrész zömét a Vasas irányította, amely előbb két Jusuf Dajic lökettel veszélyeztetett, majd a 26. minutumban megszerezte a vezetést. Bradley Hudson-Odoi cselezgetett a bal szélen, felnézett, középre adott, ahol Szatmári Lóránd hibáját követően Bárányos Zsolt fejelt a kapuba. Csernyánszki is elaludt a gólvonalon… (0-1)

Viszont a pofon nem küldte földre a hazaiakat. Az angyalföldi vezető találat után kevéssel Magasföldi József zúdított kapura egy távoli szabadrúgást. A labda a kapufáról az ötösön álló Böde Dániel elé pattant, aki köszönte szépen a lehetőséget és a kapuba helyezett. (1-1)

A kiesés ellen menekülő vendégeket megrázhatta a gól, ugyanis nagyon hamar újabb csapást mért rájuk a Paks. Szabó József beívelését Hrepka Ádám készítette le Bartha Lászlónak, aki egy higgadt csel után mesterien lőtt a jobb alsóba. (2-1)

A fordulás után kinyílt a Vasas és közel állt az egyenlítéshez, ám előbb Gyepes Gábor elől tisztáztak a hazai védők, majd a csereként beküldött Katona Máté bombázott a felső lécre. A főleg védekezésre kényszerült paksiak a 80. percben mozgatták meg újra Ilizi Lubost: ekkor Magasföldi lőtt rá 30 méterről egy szabadrúgást, amit a piros-kékek kapusa vetődve hárított. A 86. percben Katona beadása után Simek Péter elé pattant a labda, ám nagy helyzetben mellé lőtt.

A Paks ráült az eredményre, de a Vasas nem tudta kihasználni a lehetőségeit, így holnap a Pápa és a Kaposvár megpecsételheti az angyalföldiek sorsát.

 

NB I, 28. forduló

Paksi FC-Vasas 2-1 (2-1)

Városi Sporttelep, 1000 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Farkas Balázs, ifj. kormányos Gábor)

 

Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Gévay, Szabó J. – Bartha (Vayer 72.), Sifter, Szatmári L. (Sipeki 46.), Magasföldi – Hrepka (Kiss T. 59.), Böde

Vasas: Ilizi – Görgényi, Kovács G., Gyepes, Takács Z. - Hudson-Odoi (Simek 79.), Mehmedagic (Katona M. 67.), Bárányos, Farkas B. – Casal (Szabó B. 59.), Dajic

 

Gólszerzők: Böde (29.), Bartha (31.) ill. bárányos (26.)

Sárga lapok: Bartha (54.), Gévay (90+1.) ill. Görgényi (78.)

 

Tolnai Balázs

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.