Gyakorlatilag kiesett a Vasas az NB I-ből

Tolnai Balázs (FFT)

2012. május 11., péntek 19:49, frissítve: hétfő 15:45

Hiába játszott jobban a Vasas az NB I 28. fordulójának nyitómérkőzésén Pakson, kikapott, és újabb nagy lépést tett az NB II felé.

Amennyiben az első 20 percet nem vesszük figyelembe, akkor remek első félidőt láthattak a nézők. A játékrész zömét a Vasas irányította, amely előbb két Jusuf Dajic lökettel veszélyeztetett, majd a 26. minutumban megszerezte a vezetést. Bradley Hudson-Odoi cselezgetett a bal szélen, felnézett, középre adott, ahol Szatmári Lóránd hibáját követően Bárányos Zsolt fejelt a kapuba. Csernyánszki is elaludt a gólvonalon… (0-1)

Viszont a pofon nem küldte földre a hazaiakat. Az angyalföldi vezető találat után kevéssel Magasföldi József zúdított kapura egy távoli szabadrúgást. A labda a kapufáról az ötösön álló Böde Dániel elé pattant, aki köszönte szépen a lehetőséget és a kapuba helyezett. (1-1)

A kiesés ellen menekülő vendégeket megrázhatta a gól, ugyanis nagyon hamar újabb csapást mért rájuk a Paks. Szabó József beívelését Hrepka Ádám készítette le Bartha Lászlónak, aki egy higgadt csel után mesterien lőtt a jobb alsóba. (2-1)

A fordulás után kinyílt a Vasas és közel állt az egyenlítéshez, ám előbb Gyepes Gábor elől tisztáztak a hazai védők, majd a csereként beküldött Katona Máté bombázott a felső lécre. A főleg védekezésre kényszerült paksiak a 80. percben mozgatták meg újra Ilizi Lubost: ekkor Magasföldi lőtt rá 30 méterről egy szabadrúgást, amit a piros-kékek kapusa vetődve hárított. A 86. percben Katona beadása után Simek Péter elé pattant a labda, ám nagy helyzetben mellé lőtt.

A Paks ráült az eredményre, de a Vasas nem tudta kihasználni a lehetőségeit, így holnap a Pápa és a Kaposvár megpecsételheti az angyalföldiek sorsát.

 

NB I, 28. forduló

Paksi FC-Vasas 2-1 (2-1)

Városi Sporttelep, 1000 néző. Vezette: Böcskei Balázs (Farkas Balázs, ifj. kormányos Gábor)

 

Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Gévay, Szabó J. – Bartha (Vayer 72.), Sifter, Szatmári L. (Sipeki 46.), Magasföldi – Hrepka (Kiss T. 59.), Böde

Vasas: Ilizi – Görgényi, Kovács G., Gyepes, Takács Z. - Hudson-Odoi (Simek 79.), Mehmedagic (Katona M. 67.), Bárányos, Farkas B. – Casal (Szabó B. 59.), Dajic

 

Gólszerzők: Böde (29.), Bartha (31.) ill. bárányos (26.)

Sárga lapok: Bartha (54.), Gévay (90+1.) ill. Görgényi (78.)

 

Tolnai Balázs

A szerkesztő ajánlja

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.